Kategorier
Köpguider

Futon – Den flexibla japanska madrassen

Futon är en madrass med ursprung från Japan, och egentligen syftar namnet futon bara på själva madrassen, men här i Sverige och i övriga västvärlden menas hela konstruktionen med soffa eller säng plus futonmadrassen. Då brukar de oftast kallas för futonbäddsoffa, futonbädd eller futonsäng, men kan också enkelt kallas endast för futon.

Futonbäddsoffa

Futonbäddsoffor kan antingen användas som gästsäng eller som huvudsäng om man har en liten bostadsyta. Bäddsofforna har en enkel design och är väldigt lätta att fälla ut till sängar och de är lika lätta att sätta upp igen till en soffa. Så de spar inte bara på plats, utan också på tid genom sina enkla konstruktioner.

Futonbädd

Futonbädd finns antingen på ram eller så kan man bara lägga själva madrassen som en bädd direkt på golvet. De flesta madrasser är så tjocka och bekväma att de är väldigt komfortabla att sova på även fast de ligger direkt mot golvet. På ram kan man antingen lägga madrassen direkt mot träramen eller använda en speciell matta, tatamimatta, på träramen som gör att madrassen kommer lite högre upp från golvet.


Ett urval av sköna och flexibla futonprodukter

ELAN SÄNGRAM FRÅN KARUP

Sängram futon Elan

Produktinfo
Denna sängram i vacker och stabil furu är gjord för att passa futonmadrasser perfekt. Antingen lägger man futonmadrassen direkt på träramen för närmare kontakt med golvet så att man känner sig jordad, eller så går det att köpa en speciell tatamimatta som då hamnar mellan sängramen och futonmadrassen. Med den mattan hamnar madrassen lite högre upp och vilar på mattan. Sängramen är 208x148x20 cm.
Futonfåtölj Nido

Futonfåtölj Nido

Produktinfo
Denna fåtölj bygger verkligen på flexibiliteten som futoner är kända för. Fåtöljen kan både vara uppbyggd som en mjuk möbel att bli sutten i och utfälld som en halvmånemadrass om man behöver vila en stund eller behöver en mindre gästbädd. Fåtöljen finns i tre olika storlekar för att passa till så många olika människor som möjligt och är väldigt mjuk och bekväm, både som fåtölj och madrass. Man ändrar den enkelt från madrass till fåtölj genom fyra kardborreband som sitter på baksidan.
Futonbäddsoffa Grab Karup

Futonbäddsoffa Grab

Produktinfo
Grab är en smidig futonbäddsoffa och kan antingen användas som en soffa eller väldigt enkelt fällas ut till en dubbelsäng. Perfekt om man har liten plats, då har man den som soffa dagtid och säng nattetid. Soffan är gjord så att man enkelt kan frigöra armstöden så att de med ett lätt lyft blir bakben till sängen för extra stabilitet. Stommen är gjord av trä och det medföljer en bekväm futonmadrass. Soffan är 200×100 cm (bredd x djup) och höjden är 84 cm.
Futonbäddsoffa Shin Sano

Futonbäddsoffa Shin Sano

Produktinfo
Shin Sano är en väldigt speciell futonbäddsoffa med en lamellram på baksidan som är bra att luta kuddarna emot, och en tjock och mjuk futonmadrass som enkelt dras ut till en bädd. Konstruktionen är både enkel och smidig, den tar liten plats hopfälld och utfälld blir den en dubbelbädd, antingen som ens egna säng eller också perfekt som gästbädd. Soffan är 140×100 cm (bredd x djup) och lamellramen på baksidan är 70 cm hög.
Futonbäddsoffa Roots

Futonbäddsoffa Roots

Produktinfo
Roots måste vara den absolut mest flexibla av alla futonbäddsoffor. Den är inte bara en soffa utan den kan också enkelt fällas ut till en bädd eller till en loungestol. Så den är som tre möbler i en och är enkel att ändra på efter behov. Stommen är gjord av massiv furu som också är FSC-certifierad. Med soffan medföljer en skön 12 cm tjock futonmadrass med 4 cm skum som kärna, kärnan är omgiven av blandade fibrer. Soffan är 140×105 cm (bredd x djup), madrassen är 200 cm lång.

Bed in bag

Produktinfo
Den perfekta gästsängen när man har dåligt med utrymme, en futonmadrass i påse. Lika enkel att ta fram som att stoppa undan vilket gör att det alltid finns en extra bädd lättillgänglig om en gäst vill övernatta. Madrassen är 190×70 cm och är 5 cm tjock.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *