Charles & Ray Eames

Charles och Ray Eames var ett amerikanskt designerpar som arbetade tillsammans under 1900-talet. De är mest kända för deras möbler och framförallt deras stolar som blivit moderna klassiker.

Charles och Ray Eames möblerade tillsammans sin första utställning med enkel, modern design och blev snabbt kända för sin unika stil. De använde ofta plast och plywood på ett innovativt och funktionellt sätt som inte tidigare hade gjorts.

Charles och Ray Eames fortsatte att arbeta tillsammans fram till Charles död i 1978, och deras möbler och produkter är fortfarande mycket populära och värderade av samlare och designentusiaster.

Eames Plastic Chair

Lanserades 1948 och är känd för sin (på den tiden) unika användning av plast i sin konstruktion. Plasten gjorde stolen oväntat bekväm och stilren. Den är tillverkad av en enkel plastform som är stapelbar och lätt att flytta. Detta gör den till ett utmärkt val för offentliga miljöer som kontor och skolor men även i ditt kök eller matbord i vardagsrummet såklart. Stolen finns i flera olika färger och med eller utan armstöd.

Eames Lounge Chair

Stolen, som lanserades 1956, är känd för sin eleganta, moderna design och komfort. Den är tillverkad av plywood, läder och metall och har en unik form som ger en mycket bekväm sittposition. Eames Lounge Chair har blivit en kultföremål inom modern möbeldesign och fortfarande populär bland designentusiaster och samlare.

Eames Molded Plywood Chair

Eames Molded Plywood Chair lanserades 1946 och är känd för sin unika form och användning av plywood. Den tillverkas genom att böja och pressa plywood till en speciell form, vilket ger stolen en unik estetik och styrka. Stolen finns i flera olika varianter, inklusive en stol med armstöd och en fåtölj, och har blivit en klassiker inom modern möbeldesign.