Kökssoffor

Kökssoffor har börjat bli ett allt mer populärt val i svenska hem idag eftersom allt fler vill ha ett äkta lantkök. En pinnsoffa har länge hört till traditionen i det svenska hemmet, och är ett perfekt sätt att knyta det gamla tillsammans med det moderna. De flesta har säkert växt upp med att våra mor- och farföräldrar hade en soffa i köket. Det var helt enkelt funktionellt, och gjorde att fler fick plats runt bordet, plus att många hade förvaringsmöjligheter. Idag finns det många kökssoffor och pinnsoffor du kan välja mellan i olika designer för att passa ditt hem. Välj mellan olika färger, eller helt enkelt en träsoffa.

Kökssoffan har en rik historia i Sverige och användes flitigt i hem över hela landet. Längre tillbaka i tiden användes en kökssoffa som en säng för till exempel hembiträden, pigor och barnflickor som bodde i huset. Så den fungerade inte enbart som en soffa, utan också som en säng och med extra förvaringsutrymme i huset.

Kökssoffor och pinnsoffor är charmiga och kommer att göra ditt hem unikt. Det är en trend som vi tror kommer att bli allt mer populär i det svenska hemmet under 2020.

Handplockade favoriter

Stockholm Pinnsoffa, 4690 kr

Välj färg själv
Stockholm Pinnsoffa - Valfri färg på stomme och klädsel -Soffor - Pinnsoffor
Läs mer

Visar 1–20 av 37 resultat

Funktionellt och bekvämt

När det kommer till att välja möbler till ditt kök måste de fylla den rätta funktionen för dig och familjen. Pinnsoffor är enkla och snygga, och många är perfekta för att ge ditt hem en modern känsla. Dessa är för dig som vill ha ett kök som är funktionellt och där mer får plats. Kökssoffor är fantastiska eftersom de ger dig tillräckligt med plats runt bordet. Skillnaden på kökssoffor och normala soffor är att de inte har stoppat armstöd eller ryggstöd, och de kommer inte alltid med sittdynor heller. Det kan vara värt att köpa sittdynor för att göra det mer bekvämt, men även för att passa ihop med inredningen i ditt hem. Dessa går inte enbart att använda i köket heller, utan de kan ofta fungera för en utemöbel.

Varför skaffa en soffa för köket?

En kökssoffa passar alla kök – även kök där du har mindre utrymme. Det är faktiskt i mindre kök som en kökssoffa kan passa dig extra bra. Det ger dig en extra sittplats när du har besök och vill att alla ska rymmas runt bordet. Men många kökssoffor har också förvaringsplats så du kan lägga undan det onödiga du har runt om i köket. Kökssoffor och pinnsoffor finns i alla olika stilar. De passar inte enbart för kök som har en lantlig stil, utan även för kök som har en modern stil.

Glöm inte matchande detaljer

Ditt kök är en viktig plats i ditt hem, det är ett ställe där hela familjen samlas både för att äta, laga mat tillsammans och umgås. Det är därför viktigt att köket är inrett på rätt sätt som passar dig och din familj. När du köper en kökssoffa eller pinnsoffa är det värt att fundera på om du vill ha matchande stolar för köket. Många gillar när det matchar i köket, däremot har det blivit en ny trend att ha olika sorters stolar i hemmet. Det gör det mer unikt att inget matchar, och att stolarna har både olika modeller och olika färger. Något annat som du inte borde glömma är kökslampan som också kan göra en stor skillnad i ditt kök.

Filtrera på pris

Klicka på aktiva filter du vill ta bort