Skinnsoffor

Vill man skapa lite mer lyx i vardagen är det i regel skinn och lädersoffor man bör välja för sitt vardagsrum. De är mer påkostade jämfört med tygvarianterna och har en stor fördel, nämligen att de åldras på ett snyggt sätt. Dessutom har de betydligt längre hållbarhet jämfört med andra soffvarianter. Skinn och lädersofforna ska helt klart ses som en investering för ens hem.
Materialet är lätt att rengöra från damm, spill eller hår från husdjur. Både skinn och lädersofforna är praktiska när det kommer till fläckar. Få saker lyckas nämligen förstöra skinnet genom att lämna efter sig en fläck.

Finns det några nackdelar med skinnsoffan?

I princip alla färgade skinnsoffor släpper färg som är synlig om klädesplaggen är ljusa. Några generella regler vid användning av lädersoffor är att aldrig utsätta dem för stark värme eller direkt solljus. Med andra ord bör möbelplaceringen ske på ett sätt som gynnar lädret.
Soffan ska även skyddas från fukt och vätska. Alla lädersoffor kan färga av sig om de utsätts för fukt. Det går bra att torka av soffan med en trasa och grönsåpa för att få bort en del av den överflödiga färgen.

Visar alla 14 resultat

Äkta skinn eller konstläder – valet är ditt

Äkta skinn kostar i regel mer än konstläder. Nackdelen med att välja konstläder är att det åldras snabbare och när det väl gör det är det inte lika snyggt som den äkta varianter.
Konstläder kan bilda sprickor som inte går att reparera, detta brukar hända efter att man använt soffan en längre tid.
Vill du ha en soffa i läder men inte har råd med äkta skinn är givetvis konstläder ett bra alternativ. Idag erbjuds det allt oftare en blandning mellan äkta och konstläder som mest främjar priset.

Bonded leather – innebörd och fördelar

Det finns olika typer av läder. Bonded leather är en behandlad variant där nedre halvan av huden tas bort vilket betyder att lädret blir tunnare.
Bonded leather anses ha sämre kvalité vilket kan i vissa fall leda till en dålig hållbarhet. Sofforna gjorda av bonded leather är vanligtvis mindre slitstarka och tåliga.

Färger på skinnsoffor

Idag går det att hitta skinn och lädersoffor i alla möjliga nyanser. De gamla färgerna och även de mest vanliga är vit, svart och brun. Mörkgrön och oxblod är två färger som man lätt förknippar med den engelska överklassen och kan tillföra en klassisk stil och lyxkänsla.
Är hemmet i en mer modern stil kan lite ljusare soffor passa. Allt beror på vilka färger tak, väggar och övrigt möblemang har. Det är inte speciellt svårt att hitta en matchande skinnsoffa.

Filtrera på pris

Klicka på aktiva filter du vill ta bort