Kristallkronor

Ett klassisk och stilsäkert sätt att lysa upp ditt hem. En kristallkrona kan vara mittpunkten i ditt rum eller vara lite mer diskret beroende på ditt hem och den modell du väljer. Det finns en stor mängd typer av kristallkronor och många nya moderna varianter som passar i ett stilrent skandinaviskt hem.

Kristallkronor eller takkronor som man också kan kalla dem ger ofta ett väldigt vackert ljus tack vare många lampor i kombination med kristaller eller prismor som bryter ljuset på fantastiska sätt. En takkrona har ofta ett liknande utseende som en kristallkrona men saknar själva kristallerna. De lite moderna takkronorna, till exempel “Herstal Manola” påminner till utförandet av en kristallkrona med många lampor men har en mer avskalad stil utan kristaller.

Visar 1–20 av 107 resultat

Klassiska eller moderna kristallkronor/takkronor?

Har du en stram skandinavisk inredning kanske du vill kombinera med en modern takkrona med stramare design eller är det kanske just då du vill ta ut svängarna och ha en riktigt klassisk kristallkrona? Valet är ditt och vi tycker att kristallkronor/takkronor passar i de flesta hem – oavsett om de är klassiska, moderna eller romantiska. En klassisk antikliknande kristallkrona kanske är det som behövs för att lyfta ditt strama skandinaviska hem till nästa nivå?

Skillnaden mellan kristallkrona och takkrona?

En kristallkrona har som man hör på namnet kristaller eller glasprismor. En takkrona behöver inte ha kristallerna. 

Vart passar en kristallkrona?

Det vanligaste är att man placerar en kristallkrona/takkrona över ett matbord. En kristallkrona eller takkrona passar dock på betydligt fler ställen än över ett matbord. Har du högt i tak kan du nästan placera den vart som helst. Varför inte hänga upp en i trapphuset? Det man kan tänka på är att det finns varianter som är ganska höga och därför lämpar sig på platser där man inte går direkt under såvida man inte har väldigt högt till tak – för att undvika att man slår i huvudet i den. 

Liten eller stor kristallkrona/takkrona?

Kristallkronor behöver inte vara enorma och vara mittpunkten i ett rum. Det finns diskretare varianter och även i plafondutförande, också kallade kristallplafonder. Väljer man den andra vägen; en riktigt stor kristallkrona kan man med fördel låta den ta plats och verkligen dominera rummet. 

Vad kostar en kristallkrona?

Det finns i alla prisklasser. Kristallkronor som ser så gott som identiska ut kan ha stora prisskillnader. Oftast är det prismornas kvalitét som skiljer sig åt; de kan vara maskinslipade i Asien eller handslipade i Sverige och därmed skilja mycket i pris. 

Filtrera på pris

Klicka på aktiva filter du vill ta bort