Biosoffor & Reclinersoffor

Reclinersoffan är en modern och stilren möbel. Den är ett försök att i en och samma möbel kombinera komfort och funktion. Den har ökat i popularitet och försäljning i takt med vårt mediekonsumerande. Det går att beskriva reclinersoffan som en mediamöbel och den har en plats framför TV:n eller skärmen för den medieintresserade, filmälskaren, eller för den som vill spara plats och pengar. Det finns ett brett antal modeller på marknaden, där färg och form är lika viktigt att tänka på som prisklasser och extrafunktioner.

Visar 1–20 av 120 resultat

Är reclinersoffan något för dig?

Reclinersoffor är inte bara till för filmälskaren. Fler och fler gör valet att köpa reclinermodellen istället för vanliga soffor. En stor anledning är dess ergonomiska struktur och utformning. För dem som har problem med leder och rygg kan det vara svårt att sitta i vanliga soffor under längre tidsperioder. Reclinersoffan är både justerbar och utformad för att anpassa sig efter den som sitter i den. En annan anledning till att införskaffa en är att din nuvarande soffa helt enkelt känns sliten. Vanliga soffor blir insjunkna och obekväma med tiden. Därför har reclinersoffan en stor fördel för dem med särskilda behov av att sitta bekvämt utan påfrestningar för kroppen.

Stort eller smått?

Reclinersoffor kommer i både stora och små storlekar, men de har fördelen att de är utrustade med justerbara rygg- och benstöd. Detta gör att du kan fälla ut dessa partier, luta dig tillbaka och avnjuta filmen i en bekväm halvliggande ställning. Givetvis är dessa möbler ergonomiskt utformade och har ingen negativ inverkan på kropp och leder. Tack vare att storleken går att reglera på detta vis är det lätt att göra plats åt reclinersoffan i både trånga och rymliga vardagsrum.

Materialvalet

Lika viktigt som storleken är materialvalet. De vanligaste materialen för reclinersoffor är tyg och konstläder. Tyg har fördelen att det är lättare att tvätta rent eftersom det är avtagbart från soffans stomme. Men konstläder uppfattas oftast som ett mer levande material som formar sig efter kroppen. Det innebär en stor fördel för den som prioriterar extra komfort. I slutändan är det en smaksak där man måste tänka på både de praktiska och bekvämlighetsmässiga för- och nackdelarna innan man fattar ett beslut.

Extrafunktioner

När det kommer till extrafunktioner så kan det verka som reclinersoffor har hur många bekvämligheter som helst. Men några av de mest uppskattade som det kan vara värt att hålla ett öga på är förvaringsutrymme, värme och massagefunktion. Utdragbara lådor i reclinersoffor är ett praktiskt sätt att spara på utrymme för dem som har platsbrist. Sittdyna och ryggstöd som alstrar värme är inte bara bekvämt utan kan också vara smärtlindrande för dem med ryggbesvär. Avancerade reclinermodeller har även inbyggd massagefunktion för just detta syfte.

De olika prisgrupperna

Denna stora variation i utbudet innebär också att priset på en reclinersoffa kan skilja sig enormt mycket modeller emellan. Det som påverkar priset mest är dels de extrafunktioner som finns inbyggda i soffan, men också materialet och stoppningen. Formbara soffor ligger i den dyrare prisklassen, men är samtidigt väldigt efterfrågade på marknaden eftersom de garanterar maximal komfort för köparen. Självklart är utseendet viktigt för många, men det är trots allt en möbel designad med funktion och bekvämlighet i åtanke. Låt dig därför inte fastna för en modell baserat bara på utseendet.

Frågor och svar till dig som ska köpa biosoffa

Hur många platser behöver jag?

Brukar du samla ihop vänner och släktingar för en biokväll? Behöver du biosoffplats för alla? Kanske räcker det med en biosoffa som täcker upp för de som vanligtvis ser på film hos dig och komplettera med några andra enklare möbler - kanske saccosäckar?

Hur stor plats tar en biosoffa?

Det finns olika storlekar, allt från 2-sitsmodeller upp till gigantiska med plats för 5-6 personer. Har du ont om plats kan du välja en modell som inte har inbyggda mugghållare som tar ganska mycket sittyta.

Ska man köpa en elektrisk eller manuell?

Det finns varianter med elektrisk reclinerfunktion, alltså den kan fällas bakåt elektroniskt. Det är en smaksak och kostnadsfråga vad man själv vill ha.

Vad är skillnaden mellan biosoffa och reclinersoffa?

Kärt barn har många namn. Med recliner menas en soffa där ryggstödet är fällbart (och ofta tillsammans med ett utfällbart fotstöd).

Vad kostar en biosoffa?

Priserna skiljer sig åt mycket, men för en mindre biosoffa med recliner (fällbar) brukar börja runt 6000 kr. HGE EJEJ EFAQ !har faq sectionhar faq sectionhar faq sectionhar faq sectionhar faq section

Filtrera på pris

Klicka på aktiva filter du vill ta bort