Soffbord i marmor

Marmor blev för ett par år sedan snabbt väldigt populärt att använda på möbler, inte minst soffbord, sängbord och liknande. Populariteten verkar inte heller avta utan snarare öka. Detta naturmaterial ger ett klassiskt, lyxigt och tidlöst uttryck som med fördel kan kombineras med helt andra stilar. Med rätt underhåll så håller de också länge. 

Självklart finns soffbord i marmor i en uppsjö av olika former och storlekar. Som vanligt med soffbord gäller det att anpassa bordet efter funktion och soffa. Ett högre marmorbord är lättare att använda som avlastningsbord när man ska äta medan ett lägre ger ett mer modernt intryck. Runda och rektangulära soffbord i marmor de absoluta vanligaste formerna. Vill du ha hjälp att välja rätt storlek på soffbord? – Läs vår köpguide för soffbord här (kommer snart)

De flesta soffbord i marmor har ett ganska avskalat intryck och låter marmorskivan tala för sig själv. Ofta är marmorskivan kombinerad med ett avskalat underrede i metall och inte sällan mässing/guldfärgat, kromat, vitt eller svart.

Vit, grått, svart eller grön marmor?

Du kanske ser ett klassiskt vitt marmor när du tänker på marmor men det finns också svart marmor som ger ett helt annat uttryck. Skiftningarna i marmorskivorna skiljer sig från skiva till skiva – vilket såklart är en en stor del av tjusningen med naturmaterial.

Skapa en egen variant

Flera butiker erbjuder dig att själv välja färg på underredet till marmorskivan – du kan därför skapa din egen favoritvariant.

Äkta eller fejkmarmor?

Är du ”bara” ute efter stilen eller vill du ha ”the real deal”?  Det finns många soffbord som marknadsförs som marmor-soffbord men som inte är äkta marmor. Därför är det viktigt att läsa produktbeskrivningen om äkta marmorskiva är viktigt för dig. Ett exempel är glasskivor med ett tryckt marmormönster på. Detta behöver såklart inte betyda att det är sämre än marmor – det kan till och med vara mer hållbart och inte behöva något underhåll – men det är viktigt att du vet vad du köper.

Visar 1–20 av 318 resultat

Så sköter du om ditt marmorsoffbord

Naturmaterialet marmor är av naturen ett poröst material, det innebär att vätskor och färger kan tränga in i stenen, därför gäller det att sköta om det – men det är inte direkt svårt. Undvik sura rengöringsmedel – håll dig till vatten och vanlig såpa. Torka upp eventuell spilld vätska så fort som möjligt och använd underlägg. För bättre skydd kan du behandla din marmorskiva med marmorolja några gånger per år.

Frågor & svar om marmor-soffbord

Varför varierar utseendet på marmor?

Eftersom marmor är aldrig två marmorskivor identiska. Det kan vara skiftningar i mönster och färg.  

Hur sköter man om ett marmor-soffbord?

Det klassiska materialet är mycket hållbart om man sköter om det, men det är viktigt att man torkar upp eventuellt spill på den direkt. 

Vad väger ett marmorbord?

Det beror på tjockleken av marmorskivan, men en uppskattning per kvadratmeter är följande:
20 mm tjocklek: cirka 50kg per kvm
30 mm tjocklek, cirka 80 kg per kvm
40 mm tjocklek, cirka 100 kg per kvm
Exempel på vikt på marmorbord, ett marmorbord med diametern 55cm väger cirka 24 kg. Ett marmorbord med diametern 80cm väger cirka 40kg. HGE EJEJ EFAQ !har faq sectionhar faq sectionhar faq section

Filtrera på pris

Klicka på aktiva filter du vill ta bort