Howardsoffor

Den otroligt populära soffan som även idag finns kvar och fortfarande går under namnet Howardsoffa, har fått sitt namn från ett företag i England som startades redan på artonhundratalet. Detta företag hette nämligen just Howard and sons och därav namnet på denna unika och omåttligt populära soffa, som än idag stoltserar i många hem. Denna typ av soffa är gjord i ett tidlöst och unikt material som idag säljs av en rad olika tillverkare. 

Den görs idag med lite andra material än vad de gjorde den av under artonhundratalet, men modellen är densamma. Det klassiska utseendet på en howardsoffa är unikt och många undrar hur de kan göra för att få tag i en sådan idag.

En Howard-soffa har en klassisk elegant design och det är kanske just därför det har blivit en favorit under många år. Det är en soffa som står sig i årtionden i vilket hem som helst!

Visar 1–20 av 60 resultat

Besök butiker med Howardsoffor direkt

Vilka storlekar och utföranden finns howardsoffan i?

Många tror att denna typ av soffa finns att köpa på vårt svenska stora möbelvaruhus men så är inte fallet. Däremot kan man hitta den om man letar sig fram, både på svenska och utländska sidor. När man är ute efter en ny soffa eller soffor till sitt hem så vill man att dessa ska passa ihop med resten av inredningen och smälta in fint i rummets väsen. 

En howardsoffa går att få tag på i många olika färger och varianter. De kommer i olika storlekar och man kan även köpa flera som man väljer att kombinera sitt möblemang med på olika sätt. Det som alla howardsoffor har gemensamt är hur modellen är utformad, så det är med färgerna och storlekarna som man kan variera sig. Det finns howardsoffor i tresitsmodell, som fåtölj eller som en stor u-soffa om man är många i familjen. Det går alltså att variera i nästan oändlighet när det kommer till just er howardsoffa. 

Hur kommer det sig att dessa soffor blivit så populära?

Det är många som vill ha en howardsoffa hemma men som tror att de inte går att få tag på längre. Men så är ju faktiskt inte fallet här. 

Dessa soffor har blivit så fruktansvärt populära på grund av sin enkla men väldigt eleganta utformning. Den ses som lyxig och extravagant utan att för den sakens skull vara obekväm att sitta i, som många vackra soffor faktiskt kan vara idag. 

Soffan är gjord i en så kallad tidlös design och det är vad som gör att den passar in överallt och i många årtionden framöver. Soffor är dyra möbler och bör vara någonting som man kanske inte byter ut särskilt ofta. Då passar det utmärkt med en howardsoffa som håller i år efter år, oavsett vilken typ av inredning som är på tapeten just för tillfället. 

Vad bör man tänka på vid köp av en howardsoffa?

Vid alla stora och dyra inköp så brukar man försöka att tänka efter lite innan man handlar, just på grund av den stora kostnaden som det innebär. Detta gäller även vid köp av möblemang och just soffor. Finns det någonting som man bör tänka på, när man har planerat att köpa sig just en howardsoffa då? För det första, om man vill få tag i en soffa från originalet Howard and sons, så är det väldigt svårt och sällsynt idag. Dessa ses idag som samlarobjekt på grund av sitt höga värde, så det är nog inte helt lätt att få tag i någon som vill sälja sin. 

En sak som man kan fundera över, ifall man nu inte skulle hitta någon soffa som faller en i smaken, är att det går att anpassa soffan efter just era personliga behov. De går att bygga ihop med olika delar och tillbehör, för att få sin egen variant av howardsoffan. En annan väldigt viktig aspekt att tänka på är att priserna för dessa soffor kan variera något otroligt mellan olika tillverkare. Så se till att kika runt både online och i fysiska butiker ordentligt, innan ni bestämmer er för var ni vill handla just er howardsoffa. 

Fundera även över hur pass stor soffa ni behöver där hemma egentligen? Räcker det med en tresitssoffa eller behöver ni kanske en stor och rejäl som täcker familjens behov av sittplatser? Det finns fåtöljer i howardmodellen också ifall det nu inte skulle räcka med en stor soffa för alla i familjen.

Filtrera på pris

Klicka på aktiva filter du vill ta bort