Bäddsoffor

Ja en bäddsoffa är bra till fler saker än att bara sitta i, den går att fälla ut eller vika ned så att man även kan sova i den. Det måste vara den bästa uppfinningen bland kategorin möbler som någonsin har gjorts. En bäddsoffa är det perfekta valet för den som bor trångt och inte kommer kunna ha någon plats för att ha både säng och soffa. Men då kan man på ett enkelt vis kombinera och använda soffan som både sittplats framför tvn och säng också, helt perfekt.

Vad utmärker en bäddsoffa?

En bäddsoffa är precis så enkelt som det låter egentligen. Det är en soffa som även går att bädda ut så att det blir en säng som går att sova i. På grund av dess smarta funktion så är det idag många som väljer att ha soffor som går att bädda ut, så att gästerna enkelt kan stanna kvar och övernatta utan problem. Idag görs det många soffor av just den här typen som går att bädda ut, på grund av att människor behöver spara plats i sina hem och för dess härliga två i en funktion.

Visar 1–20 av 636 resultat

En bäddsoffa – lika bekväm som en vanlig säng

Bäddsoffor som gjordes förr var inte alls lika stilfulla och sköna att ligga i som de är idag. Idag görs det bäddsoffor av lika hög kvalitet och komfort som vanliga soffor och det häftiga är att det inte ens syns på dem att de går att fälla ut till en säng. Man kan helt enkelt inte veta vem som har en bäddsoffa och inte. Idag är bäddsoffor lika bekväma och sköna att sova i som en vanlig säng. Det görs numera bäddsoffor med lite mer stadga och de bäddas ut i samma höjd som en säng, inte som de soffor som gjordes förr i tiden där man fick ligga i golvhöjd på bäddsoffan.

Vilka storlekar och modeller på bäddsoffor finns det?

Idag går det nästan att välja och vraka i djungeln av bäddsoffor. Det finns små nätta soffor som går att bädda ut till en enkelbädd och det finns stora hörnsoffor som hela familjen kan sova tillsammans i. Allting beror på vad just ni behöver och är ute efter när det kommer till bäddsoffa. Behöver ni verkligen en jättestor bäddsoffa eller räcker det med en lite mindre variant? Färger går att variera i all evighet också när det kommer till dessa. Ska det vara en lite mindre sådan som ska stå i ett barnrum så kanske man är ute efter en med lite mer färg på till exempel. För vardagsrummet så kanske man vill att soffan ska smälta in och passa ihop med den övriga inredningen, då kan det vara smart att välja en mer diskret färg.

Förvaring och tillbehör till en bäddsoffa

Vad kan det då tänkas behövas mer för saker till en bäddsoffa? Ni står där i affären och funderar över vad ni kan behöva köpa mer, som ska passa till just den bäddsoffan som ni har valt. Det kommer inte att vara särskilt bekvämt att sova i den om det inte finns någon bäddmadrass att ligga på. Det blir mer likt en säng till både känsla och komfort om man väljer att köpa till en madrass att kunna lägga över soffan när man ska sova. Det blir också en fräschare känsla genom att man använder sig av en bäddmadrass, då vi svettas och så vidare när vi sover.
Andra tillbehör kan tänkas behövas också beroende på vad man har för tycke och smak, men just bäddmadrassen är en stor och viktig del för att kunna sova gott i bäddsoffan.
Förvaringen kan vara smart att fundera över också. Många bäddsoffor idag har förvaring under dynorna, där man kan lägga till exempel täcken och kuddar som ska användas när man sover i soffan. Det brukar vara generöst tilltaget med förvaring under dessa och man kan nog få plats med sängkläder och lite annat också.

Vad man bör tänka på inför köpet?

Man bör fundera över hur mycket och när den kommer att användas. Kommer det vara så att bäddsoffan används dagligen för att sova i eller kommer den mesta delen av tiden användas för att sitta i. Om det sistnämnda är fallet så bör man se till att välja en soffa med hög komfort för just det ändamålet. En del bäddsoffor kan vara ganska hårda att sitta i, men sköna för att sova i och man gör bäst i att provsitta och ligga innan man bestämmer sig för vilken modell man vill ha. Det går att beställa soffor och bäddsoffor online, det är enkelt och smidigt och det går ofta att få den hemlevererad. Men tänk då på att ni inte har fått känna hur den känns och det kan vara så att den inte alls lever upp till era förväntningar. Det är ju tyvärr det som är det negativa med shopping online. När det gäller en sådan sak som bäddsoffa så gör man bäst i att åka till en fysisk butik där man får lov att prova ut vilken soffa som känns bäst.

Filtrera på pris

Klicka på aktiva filter du vill ta bort