Pinnsoffor

Pinnsoffan – retromöbeln som gör storstilad comeback!

Den klassiska pinnsoffan har letat sig tillbaka in i våra hem; och det med besked. Det började med att de blev väldigt eftertraktade på andrahandsmarknaden då det knappt fanns några tillverkare av nya pinnsoffor längre, men nu har allt fler börjat med tillverkning igen och det finns många fina modeller att välja mellan; allt från kopior av de gamla klassikerna till lite mer strama modernare varianter.

Pinnsoffan passar i nästen vilket hem som helst, precis som en snygg pinnstol gör. Många använder såklart pinnsoffan som köksmöbel, men den passar också i ett vardagsrum, uterum eller balkong. Dessutom är det en bra möbel när många ska sitta vid ett bord, speciellt barn, då ganska många kan tränga sig in i en pinnsoffa.

Köpa begagnad eller ny pinnsoffa?

Pinnsoffan hade sin storhetstid på 30-talet och du kan om du har tur hitta en fin begagnad. Det är dock troligt att den varit ommålad både en och flera gånger. Kanske är du på jakt efter just en gammal som gärna får vara lite sliten. Då bör du hålla koll på köp-och-sälj-grupperna på Facebook och på Blocket, för de har en tendens att gå snabbt!
Nu finns det flera tillverkare som tillverkar nya pinnsoffor i olika utföranden, allt från klassiska med ”retro-look” till mer moderna varianter. De brukar också finnas i många olika färger.

Pinnsoffor i olika färger

En pinnsoffa får gärna sticka ut lite. Bryt av med pinnsoffa i en stark färg, kanske en röd eller gul? Det blir förutom en praktisk möbel också en snygg inredningsdetalj i köket.

Visar alla 10 resultat

Vit, svart eller grå pinnsoffa

Dessa är de absolut mest eftersökta varianterna just nu och det kanske inte är så konstigt. Det är färger som smälter in i vilket modernt hem som helst och passar till alla andra färger.

Filtrera på pris

Klicka på aktiva filter du vill ta bort