Sängar

Det är viktigt att välja rätt säng. Du spenderar ungefär en tredjedel av ditt liv i just sängen – och då måste den såklart passa dig och vara bekväm. Det finns många olika typer av sängar och madrasser, så det är viktigt att tänka på vad som är bäst för dig innan du köper.

Om du till exempel byter ut din befintliga säng kanske du vill hålla dig till något liknande, eller om du delar din säng med någon annan måste du se till att den är tillräckligt stor. Om du ska ha en mjuk, medium eller fast säng beror på din vikt och kroppstyp. Ju lättare desto mjukare säng är den vanliga regeln – även om du kan ha egna preferenser som trumfar. Det bästa är såklart att prova flera sängar i butik innan du bestämmer dig. Men väljer du att köpa på nätet finns det ofta bra möjligheter att testa hemma och om du mot förmodan skulle vara missnöjd kunna skicka tillbaka sängen.

Sängstorlekar

Storleken på din säng beror på hur mycket utrymme du har i rummet och vilka som ska sova i den. Det finns fyra huvudsakliga sängstorlekar: enkel, dubbel, king-size/queen-size och super king-size.

Enkelsängar är avsedda för en person och används ofta i barnrum.

Dubbelsängar (även kallade full size eller standard) är avsedda för två personer.

King-size-sängar är bredare än dubbelsängar och utformade för två personer, med mer utrymme att röra sig på.

Super king-size-sängar är bredare än king-size-sängar och är utformade för två personer, med ännu mer utrymme att röra sig på.

Visar 1–20 av 17603 resultat

Filtrera på pris

Klicka på aktiva filter du vill ta bort