Fåtöljer

En fåtölj kallas en stol eller en sittplats som bara är till för en person att sitta i.
Den är utrustad med ryggstöd och armstöd på båda sidor. Ofta finns det med en fotpall av något slag som passar väl ihop med fåtöljen, som man kan lägga upp sina ben och vila fötterna på. En fåtölj är en vanlig inredningsdetalj i våra svenska hem nu för tiden, och fåtöljer kan se ut på alla möjliga sätt och kommer i olika storlekar och varianter. Utseende vad gäller färger och material på fåtöljen kan också variera en hel del, och vad man sedan väljer, beror helt på vad man har för tycke och smak.

Att välja rätt fåtölj till ert hem

Vad har ni för stil hemma? Har ni inrett hemmet i någon särskild kategori? Sådana saker är viktiga att tänka på när det kommer till val av fåtölj. Den måste passa ihop med det redan befintliga möblemanget och er stil. Hur ofta kommer den att nyttjas? Är det i vardagsrummet den ska stå och kommer den att användas dagligen så bör komforten vara hög. Ska den stå i ett barnrum och användas som amningsfåtölj så behöver den ha fler kvaliteter än så, då man kommer att sitta i den många timmar varje dag.
Det kan vara lätt att endast fokusera på utseendet och färgen på fåtöljen men det finns fler aspekter än så att fundera kring. Bekvämligheten är viktig om den ska stå i ett sällskapsrum där man har planerat att sitta mycket, inte bara hur den ser ut eller passar in i ert rum. Fokus bör vara på både kvalitet, material och komfort.

Visar 1–20 av 6250 resultat

Olika typer av fåtöljer

Det finns lite olika typer av fåtöljer som tillhandahåller olika funktionella inslag. Är man en äldre människa som har svårigheter med att resa sig, finns det fåtöljer som kan hjälpa till med detta. Det finns fåtöljer som är anpassade för äldre människor eller personer med smärtor i kroppen och som hjälper till när de ska resa sig upp. Det finns fåtöljer som har inbyggt fotstöd så att man inte behöver ha en fotpall som tar upp plats för en. En sak som har blivit väldigt populärt de senaste åren är fåtöljer som har inbyggd massagefunktion. Man kan sedan variera styrkan och sitta där och få en massage samtidigt som man sitter och exempelvis tittar på TV.

Att välja rätt material för er fåtölj

När det kommer till val av material för den fåtölj ni kommer köpa, så finns där också en del att tänka på. Finns det barn i huset? Hur länge har ni planerat att ha fåtöljen och hur omfattande kommer användandet av den att bli?
Om man till exempel har barn så brukar de ha en tendens att spilla saker och kladda, och möbler är då särskilt utsatta för detta. Väljer man en fåtölj som är gjord i skinn, till exempel, så är den naturligtvis lättare att få ren än om man väljer en som är gjord i tygmaterial. En skinnfåtölj kan man spilla i utan att det lämnar några fläckar. Husdjuren som släpper ifrån sig hår är också en del att tänka på. Där är skinn det material som är bäst också, med tanke på att det är lätt att städa och få rent.

Sammanfattningsvis så kan man säga att alla delar hänger ihop och det krävs en rejäl funderare innan man bestämmer sig för vilken typ av fåtölj man vill ha. Det gäller materialet, utseendet, kvaliteten och även priset, så klart. Priset är en viktig del i valet av möbel, men det bör inte vara det enda som man fokuserar på.

Filtrera på pris

Klicka på aktiva filter du vill ta bort