Soffbord

Vad man ska välja för slags soffbord kan vara lite olika beroende på vad man har för tycke och smak så klart, men det behöver också funderas kring hur bordet kommer att passa ihop med det resterande av möblemanget i rummet. Alla soffbord kanske inte passar för en viss typ av soffa till exempel och om man har barn i familjen så kan det vara bra med ett ovalt bord utan några kanter eller vassa hörn som kan skada. Soffbord kommer i alla möjliga olika varianter och storlekar, man kan använda sig av flera små bredvid varandra eller så satsar man på ett enda större och mer rejält bord som klarar av hela familjens behov.

Utföranden och storlekar – vad är man ute efter?

Det finns runda, ovala, trekantiga och så vidare. Små, enkla soffbord eller stora mes utrymme för förvaring av exempelvis kontroller, tidningar och fredagens snacks.

Soffborden finns i alla de olika färger man kan tänka sig och dess utseende kan varierar i oändlighet vad gäller material och utformning. Vill man ha ett klassiskt och tidlöst soffbord som alltid håller vad gäller trender och så vidare, så kan man gott och väl kika på ett marmorbord. Dessa är alltid på modet och finns i många olika varianter de också. Glasbord är det många som väljer idag. Kanske speciellt det som har en mindre glasskiva i mitten och sedan omsluts av något trämaterial runtom i kanterna. Rena glasbord finns också så klart, men det är nog ingenting för barnfamiljen att tänka på med alla fingeravtryck som blir av de små händerna.

Handplockade favoriter

Accent Soffbord, 3390 kr

Trendigt i marmor!
Accent soffbord rund 85 - Vit marmor / Mässingsfärgad - Soffbord i marmor
Läs mer

Tänk på detta innan du köper ett soffbord

Visar 1–20 av 5426 resultat

Vad bör man tänka på inför ett köp av soffbord?

När man ska ut och handla sig ett nytt soffbord så finns det en hel uppsjö av dessa i form av färger, storlek och utföranden. Det kan vara bra att man sätter sig ned innan man ska ut på shoppingtur, för att fundera över vad man vill ha ut av soffbordet. Kommer vi sitta här vid soffan och äta mat om dagarna, eller kommer det helt enkelt enbart att användas som en mindre avställningsyta för kaffekoppen och tv-dosan? Tänk efter före som man brukar säga, och prata igenom vilka egenskaper just ert soffbord bör ha och vad för olika typer ni kan tänka er att ha hemma.

Vad vill ni ha för typ av soffbord? Ska det vara modernt, stilrent eller kanske lite annorlunda precis så som resten av inredningen i huset? Allting måste handla om vad ni tycker om och den stil ni redan har i resten av huset. Tänk inte på vad andra gillar utan känn efter och gå på just er känsla kring vad som skulle fungera i ert hem.
Beroende på vad ni har för typ av soffa i vardagsrummet som soffbordet ska stå tillsammans med, så finns det även där en del att tänka på inför köpet. Hur hög är soffan ni har hemma och hur högt får soffbordet vara i förhållande till det? Det kan lätt se knasigt ut om man köper ett bord till soffan som är mycket högre till exempel. Ett soffbord brukar nämligen i regel vara i ungefär samma höjd som möblerna runt i kring Även stilen kan krocka så där bör man se upp med vad som fungerar ihop och inte. Är soffan lite av en mindre sort så kommer det kännas superkonstigt om bordet är större. Går bordets kanter utanför soffans så kommer det bli en missmatchning utan dess like, så välj inte ett bord som är för stort för er nuvarande soffa.

Filtrera på pris

Klicka på aktiva filter du vill ta bort