Sängbord

Sängbordet är en mycket personlig förvaringsyta och -möbel. De saker vi förvarar i och på våra nattduksbord är sånt vi enkelt vill kunna komma åt om vi vaknar på natten, eller innan eller efter att vi sovit. Många placerar en lampa på sitt sängbord för att kunna läsa medan de myser under täcket. För vissa fungerar nattduksbordet som ett fullfjädrat medicinskåp. Andra vill helt enkelt bara kunna ställa ett glas vatten i närheten av sängen. Behoven varierar från person till person vad gäller mängden förvaringsutrymme, typ av material, och vilken höjd bordet ska ha.

Viktigt att först fundera kring behov

Just höjden är en viktig aspekt att tänka på när du ska köpa ett sängbord som står på golvet. Ha i åtanke hur hög din säng är, och välj utifrån förutsättningen att du bekvämt ska kunna nå de saker du förvarar på eller i ditt nattduksbord. Ett sätt att hålla sig flexibel gällande höjd är förstås att istället välja en hylla som du fäster i väggen. Nästa sak att fundera över är hur mycket förvaringsutrymme du har behov av. Om du endast vill kunna ställa en lampa bredvid sängen eller lägga en bok intill passar kanske en minimalistisk piedestal-modell. Om sängbordet däremot är ett ställe du hamstrar mycket saker på finns många olika varianter med skåp och hyllplan.

Läs mer om sängbord

Visar 1–20 av 2345 resultat

Låt sängbordet smälta in eller sticka ut

Självklart ska det nattduksbord du väljer även passa stilmässigt med de andra möblerna i sovrummet. I moderna och minimalistiska sovrum gör sig de redan nämnda piedestal-borden väldigt bra. Dessa finns i olika utformningar och material, men en het variant just nu är de bord som består av en marmorskiva ovanpå stål- eller mässingsben. Om rummet i övrigt har en mer rustik stil kanske du istället ska välja ett bord i massivt trä. Kom ihåg att sängbordet samtidigt kan vara den möbel som du låter stilmässigt bryta av från omgivningen, som skapar kontrasten som ger ditt sovrum det där lilla extra.

Filtrera på pris

Klicka på aktiva filter du vill ta bort