Chesterfieldsoffor

En Chesterfieldsoffa är en tidlös klassiker med utmärkande design och ett robust men samtidigt sofistiskerat formspråk. Det är en möbel som tar plats såväl storleksmässigt som estetiskt, och soffan blir lätt ett intressant blickfång i rummet. En Chesterfieldsoffa är perfekt för dig som önskar tillföra en känsla av elegans till ditt hem, och som uppskattar kvalitet, komfort och design av högsta klass. 

Vad utmärker en Chesterfieldsoffa?

En klassisk Chesterfieldsoffa karakteriseras kanske främst av det bruna lädret, designen med armstöd och ryggstöd i samma höjd samt de många plymåknapparna i soffans ryggparti. Chesterfieldsoffor i skinn tillverkas fortfarande, men idag finns också möjlighet att välja klädsel av t ex bomullstyg eller sammet – fortfarande i samma eleganta design förstås. En Chesterfieldsoffa är en investering i kompromisslös kvalitet, klassiskt hantverk, tidlös design samt utmärkt komfort som består över tid. 

Visar 1–20 av 96 resultat

Chesterfieldsoffans historia

Chesterfieldsoffans historia sträcker sig så långt tillbaka som till 1700-talets England. Namnet syftar inte till någon särskild designer eller ett specifikt märke, utan snarare till en viss typ av möbel som fick sitt namn av en ansedd man vid namn Philip Stanhope – den fjärde Earlen av just Chesterfield. I den ursprungliga tillverkningen användes uteslutande exklusivt mahognyträ till stommen och hästtagel som stoppning, men till dagens moderna Chesterfieldsoffor är det istället framförallt skumplast och massivt trä av bok eller björk som gäller. Hantverkets betydelse är dock icke desto mindre viktig – en äkta Chesterfieldsoffa tillverkas fortfarande med största noggrannhet, omsorg och känsla för detaljer. 

Inred med en Chesterfieldsoffa

En Chesterfieldsoffa utstrålar brittisk elegans och kvalitet utöver det vanliga – egenskaper som ger den förmågan att lyfta nästan vilket rum som helst. Tack vare den träffsäkra kombinationen av riktigt bra komfort och sofistikerad stil, kan Chesterfieldsoffan användas i såväl vardagsrum och TV-rum, som i ett finrum eller på kontor. Modellen går med sitt klassiska formspråk väl ihop med många inredningsstilar och passar både som en självklar pjäs i klassisk inredning, eller som en härlig kontrast till en mer modern stil. Ett tips är att låta din Chesterfieldsoffa ta ordentligt med plats genom att t ex välja ett mindre utmärkande soffbord eller mer nedtonade kulörer runt omkring. På så vis kommer dess vackra formspråk fram allra bäst. 

Skinn eller tyg – vad är bäst?

Har du svårt att bestämma dig för om du ska välja tyg eller skinn på din nya Chesterfieldsoffa? Fundera igenom bägge alternativen, och välj utifrån såväl tycke och smak, som funktion och vad som rent praktiskt skulle fungera bäst hemma hos just dig. Finns det t ex småbarn i familjen? Då kan en klassisk läderklädsel vara att föredra eftersom spill och kladd är enklare att torka bort och sällan lämnar några bestående fläckar. Upplever du däremot att läder ibland kan kännas kallt och kyligt att sitta på, kanske ett mjukt tyg som sammet är ett bättre alternativ. Eftersom ryggpartiet på en Chesterfieldsoffa är prytt med de karakteristiska plymåknapparna, är tyget där sällan avtagbart och tvättbart. Däremot kan sittdynorna på vissa soffor ha avtagbar och tvättbar klädsel – något som kan vara värt att kika efter om du funderar på ett köp.

Hur stor är en Chesterfieldsoffa?

Gemensamt för klassiska Chesterfieldsoffor är att de alltid är raka, utan divaner eller andra former. Däremot tillverkas de i olika storlekar och man kan välja mellan alltifrån en kompakt 2-sitsig variant till en generös pjäs med plats för många. Sittdjupet är på de flesta modeller av standardmått, men på grund av designen med det rundade och något utskjutande ryggpartiet kan en Chesterfieldsoffa ta upp en del utrymme framåt. Ett tips är därför att måtta ordentligt åt alla håll innan du slår till på ett köp. 

Komplettera med fåtöljer i samma stil

För den som inte kan få nog av den brittiska aristokratiska inredningsstilen, finns det härliga fåtöljer att komplettera sin Chesterfieldsoffa med. En Chesterfieldfåtölj kännetecknas naturligtvis av samma design och formspråk, och osar lika mycket elegans som de vackra sofforna. Har du gott om plats där hemma? Satsa på en hel soffgrupp med både Chesterfieldsoffa och tillhörande fåtöljer för en fulländad stil. Föredrar du istället att inreda med kontraster, går det precis lika bra att matcha din soffa med en nättare fåtölj, en sittpuff eller en vacker dagbädd. 

Filtrera på pris

Klicka på aktiva filter du vill ta bort