Mediamöbler

Inget vardagsrum är komplett utan en tv och ingen tv är komplett utan en mediamöbel eller tv-bänk. Det som en gång var en nödvändig förvaringsmöbel köps kanske numera allt oftare av främst estetiska skäl. Det hör helt enkelt till att ha en snygg tv-bänk. För medan tv-skärmarna blir större och tunnare blir tekniken runt omkring tv:n mindre och mindre. Men inte vill vi väl avstå från denna älskade och praktiska möbel för det?

Visar 1–20 av 3238 resultat

Vilken sorts tv-bänk ska jag köpa?

Förr köpte man en tv-bänk både för att ställa själva tv:n på den och för att förvara sina filmer och t.ex. DVD-spelaren där under. För den som till exempel spelar tv-spel, använder en box eller fortfarande har kvar dvd- eller till och med vhs-spelaren är det självklart viktigt att tänka på förvaringsmöjligheterna.

Så, det första man bör göra vid köp av en ny tv-bänk är att tänka igenom vilka förvaringsbehov den ska fylla. Hur stora och hur många är sakerna som ska förvaras i den? Bör det finnas färdiga hål i bänken för sladdar och kablar av olika slag?

Sedan kan det vara klokt att tänka på hur stor tv:n är. Vilken sorts storlek på bänk passar bäst till tv:n? En stor bildskärm kräver kanske en lite längre bänk under sig för att det ska se proportionerligt ut, samtidigt vill man ofta undvika att tv-bänken dominerar hela rummet. Ska tv:n stå på bänken eller är den vägghängd? Oavsett var tv:n är kan det vara bra att tänka på hur hög bänken är och hur högt upp man vill ha tv:n.
Det finns både öppna där innehållet syns och slutna tv-bänkar med lådor eller luckor som stängs. Hur mycket av innehållet i tv-bänken vill man visa upp? Fördelen med en öppen bänk är att man kan visa upp sina dyrgripar och det kan ge ett mer luftigt intryck. En stängd variant kan kännas mer kompakt men samtidigt blir sakerna man förvarar där mer skyddade och det kan vara skönt att dölja fula sladdhärvor och den där pinsamt gamla VHS-spelaren man inte kan skiljas ifrån bakom stängda skåpsdörrar.
Det finns också tv-bänkar som har hjul. Det kan vara smidigt om tv:n står på och flyttas undan när den inte används men det kan också vara en mindre bra idé att välja en bänk med hjul om man till exempel har små barn som skulle kunna skada sig på en ostabil bänk. Kanske vill man då istället ha en stadig bänk där luckorna går att låsa?

Vilka stilar finns det?

Tv-bänkar finns i en mängd olika stilar och det finns något för till exempel både den som gillar minimalistiska möbler och den som föredrar något retroinspirerat. Olika träslag, vit, svart eller någon annan färg. Med mycket glasdetaljer eller hyllplan av glas eller helt utan glas. Det finns många varianter av det klassiska, fyrkantiga och stabila tv-bänksutseendet men det finns även tv-bänkar som mer påminner om en byrå eller ett sidobord i utseendet och även vägghängda tv-bänkar. Det finns även bänkar som ser ut som just det, en vanlig bänk. Helt utan extra förvaringsutrymme. Och för den som vill ha väldigt mycket förvaring runt sin tv finns det större tv-möbelset. Ett sådant set kan ge ett maffigt och lyxigt intryck om det görs på rätt sätt.

Filtrera på pris

Klicka på aktiva filter du vill ta bort