Kategorier
Köpguider

Herman Miller – Världens bästa kontorsstol?

Denna kontorsstol har verkligen blivit en modern klassiker. Den har ofta kallats för världens bästa kontorsstol och det ryktet har den inte fått av misstag. Den är extrem skön att sitta på; även under riktigt långa perioder då den formar sig efter din kropp och rygg.

Herman Miller Aeron

Herman Miller Aeron

Det finns flera modeller från Herman Miller, men den mest kända modellen är Aeron som lanserades 1994. Det är denna stol du inte sällan ser i musikstudios och på kontor i Silicon Valley.

Den har en särpräglad design som kanske tar en liten stund att vänja sig vid, men när du provsuttit en Herman Miller kommer du garanterat inte kunna ”byta ner dig” igen.

När ergonomin är viktigast

Anledningen till att Herman Miller-stolarna blev så populära var att de var pionjärer när det gällde ergonomin. Många tyckte det var som natt och dag att gå över till en Herman Miller; som att ”sitta på ett moln”.

Olika Herman Miller-modeller

Aeron finns i tre storlekar beroende på din längd. Den vanligaste är storlek B som passar de flesta. Men är kortare än 158 cm rekommenderas storlek A och är du över 2 meter rekommenderas storlek C.

Olika utrustning

Basic eller ”fullt utrustad”? Ja det finns olika modeller. Kort och gott kan man säga att ”basic”; trots sitt namn inte är så ”basic”. Detta är en fantastisk stol. Men här går vi igenom vad som skiljer mellan ”basic” och ”fullt utrustad”. Har du extra höga krav på ergonomin och kanske svårt att få det stöd du behöver för din rygg så kan den fullt utrustade Herman Miller Aeron ändå vara rätt val för dig!

BasicFullt utrustad
RyggstödStandardsupport från ryggstödetJusterbart ryggstöd för maximal komfort. Två individuella kuddar justeras oberoende av varandra, justeras efter kurvan på din ryggrad.
LutningJustering av lutning av ryggstöd.Lutningsjustering och sitsvinkeljustering.
ArmstödStandardarmstöd. Färgmatchning efter stolramen.Större justerbarhet i höjd. Svängbara utåt/inåt, justerbara framåt och bakåt. Armstöden är i läder.

Har du köpt en enklare modell och senare vill byta ut armstöd eller behöver bättre ryggsupport? Ingen fara – det går att bygga på din befintliga stol efter hand med olika tillbehör.

Är den värd sitt pris?

En Herman Miller Aeron kostar cirka 15 tusen kronor och uppåt (beroende på storlek och utförande). Det är mycket pengar, inget snack om saken. Men är det en stol som du kommer att använda många timmar varje dag så kan det ändå vara en god investering.

Jämför med en säng som du kanske spenderar 8 timmar om dagen i; varför ska inte stolen du sitter i 8 timmar om dagen vara värd lika mycket?

Generös garanti

Med sina 12 års garanti visar Herman Miller att man menar allvar med kvalitén. Dessutom säljs slitagedelar löst så din stol kan överleva i flera decennier.

Andrahandsmarknaden för Herman Miller?

Det finns en stor andrahandsmarknad för Herman Miller-stolar. Detta tack vare den höga kvalitén och den stora efterfrågan. Det finns företag som specialiserar sig på att renovera Herman Miller-stolar för att sedan sälja vidare. Räkna med ungefär halva nypriset för en begagnad stol beroende på skick.

Köpa Herman Miller kontorsstol

Nordiska Galleriet har ett brett utbud av Herman Millers kontorsstolar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *