Kategorier
Köpguider

Hatthylla – inspiration: tidlösa klassiker

Hatthyllan; hyllan som i vissa fall bara ska verka utan att synas, men i andra fall nästan hamna i mitten av uppmärksamheten. Beroende på hur din hall är utformad så kommer hatthyllan också få olika användningsområden och fokus. Har du en udda hall-lösning kan till och med den bästa lösningen vara att göra något specialbyggt, till exempel om det är ett alkov; likt en garderob utan dörr.

Smarta klassiker – anpassningbara hatthyllor

Här har vi valt att lyfta fram klassiker som håller stilen år efter år. De är alla funktionella och många modeller är till och med möjliga att måttanpassa genom att kapa stänger i exakt den längd du behöver. En del modeller har också flera modulära egenskaper där du kan utforma med exakt hur många krokar och tillbehör du behöver.

Essem Design Hatthyllor

Essem Design kan det här med hallmöbler, deras numera klassiker som har det passande namnet Nostalgi, designades redan 1937! Den passar dessutom både som hatthylla och skohylla. Versionen vid namn Nostalgi 291 är djupare; knappt 7 cm och har en galgstång längst ut.

Essem Design – Nostalgi

Det lite unika med denna klassiska hatthylla är hur modulär den är. Den är lika enkel i sin utformning som genial. Nu över 80 år senare så står sig Nostalgi lika stark som alltid! Vanligtvis säljs den i en längd på 100 cm, men det går att köpa till en förlängning på 100 cm och egentligen bygga på hur långt du vill ha. Stängerna är såklart kapningsbara så du kan anpassa till exakt dina behov. Det medföljer tre ankarkrokar som du kan placera vart du vill på stängerna, det går också att köpa till extra av dessa samt andra tillbehör.

Den finns också i en mängd färg- och materialvarianter. Välj mellan träslagen ek & bambu i olika färger eller aluminium och krom. Det finns en uppsjö varianter!

Är du ute efter symmetri så passar även denna som en skohylla!

Essem Design – Nostalgi 291

Bara några år efter ”Nostalgi” designade man Nostalgi 291. Lite djupare och med en extra galgstång passar den även för de lite större ytterkläderna.

Precis som ”Nostalgi” finns denna i en mängd Den finns också i en mängd färg- och materialvarianter.

Original-Nostalgi-hyllan matchar perfekt som ett skoställ om du vill löpa linan ut!

Essem Design – Classic 650

Denna härliga 50-talist står sig fortfarande fräsch. Den finns i vitt, svart, vitt/krom, svart/krom.

Då denna inte är lika modulär som sitt äldre syskon Nostalgi så finns den istället i en mängd olika bredder. Från så litet som 40 cm upp till 120 cm och med 10-cm-hack där emellan.

Finns också matchande skoställ!

String – Hatthylla eller helt hallsystem?

Den klassiska Stringhyllan åldras verkligen med värdighet. Den finns i en fristående hatthylla, men du kan också välja att bygga ett helt specialanpassat (eller välja ett färdigt paket) till din hall. Då valmöjligheterna nästan är oändligt kan du få en hall som uppfyller alla dina önskemål och du kan vara relativt säker på att stilen kommer att hålla i flera decennier framöver!

Bill Hat rack Hatthylla

Denna hatthylla av svenska Maze är tillverkad i Småland av återvunnen metalltråd och träknoppar. Den ger ett nätt intryck och finns i flera olika utföranden; svart-mörkbrun, vit eller svart. Bredden är 100 cm.

Kombinera gärna med skohyllan Bill, också från Maze.

Miss Holly – Ribbstol med hylla

Är din hall lite tråkig? Är det en röra av barnkläder och ryggsäckar? Kanske kan denna härliga ribbstol från Stolab vara något? Snygg men ack så praktiskt är denna ribbstol fylld med träknoppar som passar alla längder och med en hatthylla överst.

Tillverkad av massiv ek med runda former från svenska Stolab. Finns vitoljad eller naturell oljad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *