Stolar från HAY

HAY är ett danskt möbelföretag som tillverkar en mängd olika möbler, inklusive stolar. De är kända för sin moderna, enkla design och höga kvalitet till rimliga priser. Några av deras mest populära stolar inkluderar:

HAY J77 Stol

En enkel stol med en mindre stilren pinnstol från HAY. Den är tillverkad helt i trä och finns i flera olika färger. Den används oftast som en matstol men fungerar också som solitär. Då den tar lite plats passar den bra även i mindre rum utan att ta upp för mycket utrymme.

Läs mer om HAY J77 här

HAY J104 Stol

HAY J104 är en nätt pinnstol formgiven av Jørgen Bækmark för HAY. Den har en relativt låg men bred rygg. Den är tillverkad i massiv bok och finns i flera olika färger förutom klassisk såpad bok.

Läs mer om HAY J104 här

HAY J41/J42 Stol

Detta är HAYs version av en klassisk enkel pinnstol. Den är formgiven av Børge Mogensen och har en något rundad ryggstöd. Den tidlösa designen gör att den passar i alla hem och passar även utmärkt att kombinera med andra typer av stolar eller samma stol i andra färger.

Läs mer om HAY J41 & J42 här

HAY About a Chair (22)

Detta är en enkel stol med en sits i formgjuten plast. Benen är oftast i trä, men finns också versioner med metallben. Det är en bekväm karmstol som finns i en mängd olika färger och den passar in i nästan alla hem.

HAY Hee Welling Lounge Stol

Denna lounge-fåtölj är formgiven av Hee Welling och är tillverkad i lackerad stål. Dessa stilrena fåtöljer passar lika bra inom- som utomhus och finns i flera olika färger (bland annat roströd, svart, grön, vit, svart). Komplettera med en dyna för att få ett annat uttryck.


Dessa stolar är populära på grund av sin moderna, enkla design och höga kvalitet. De passar bra in i många olika miljöer, från kontor och offentliga platser till hemmet. HAYs stolar är också välkända för sin bekvämlighet och stöd för rygg och ben, vilket gör dem till ett bra val för långvarig sittning. De flesta är dessutom lätta att flytta och stapelbara, vilket gör dem lätta att förvara och använda i olika sammanhang.