TON

TON står för Tovarna Ohýbaného Nábytku är tjeckiska och betyder ”böjd möbelfabrik”. Det är just de böjda formerna som Ton är kända för. Deras klassiska stol Ton no 14, no 18 och no 30. De har alla blivit designklassiker och de designades redan under 1850-1860-talet.

Deras mjuka former gör att de smälter in i nästan alla miljöer och ger ett mjukt intryck. Tack vare dess goda kvalité så håller de bra inte bara utseendemässigt utan också flera generationers slitage.

TON Stol No 14

Kameleonten nummer 14

Denna klassiker kallas ibland för ”stolarnas stol” – det är inte för inte. Det är en av världens mest omtyckta klassika stolar. Den finns i flera utföranden och färger och med varianter med rottingdyna eller träsits.

TON Stol No 18

Variant av Ton 14

Denna version skapades senare av sonen till Michael Thonet; August Thonet. Den största skillnaden är hur ryggstödet är utformat där den här på Ton 18 går ner hela vägen i mitten Denna variant finns också i flera färger och sitskombinationer.

TON Stol No 30

Den populära karmstolen

Denna godbit designades redan 1859 och tack vare dess bekväma armstöd passar den lika bra vid skrivbordet som vid matbordet eller som solitär i hallen.