Kategorier
Köpguider

Vägghängda sängbord

Ett sängbord på ben eller ett som sitter direkt på väggen? Det är såklart en smaksak men båda sorter har sina för- och nackdelar. Ett vägghängt sängbord kan i rätt rum ge ett mer modernistiskt och minimalistiskt uttryck. 

Fördelar med vägghängda sängbord

Du slipper något som tar upp golvyta bredvid sängen vilket gör det lättare att hålla rent; inga ben som samlar dammtussar. Då man slipper benen så känns det också som att de tar upp mindre plats i rummet. Har du ett litet sovrum kan verkligen ett vägghängt sängbord vara detaljen som gör att det känns lite större. En annan stor fördel är att du kan anpassa höjden exakt efter din säng – något som du annars måste tänkte på när du köper ett sängbord med ben. 

Nackdelar med vägghängt sängbord

Den uppenbara nackdelen är att det är svårare att flytta på ett vägghängt skrivbord. Du måste också göra hål i väggen för att sätta upp dessa. Så ta en funderare och mät ordentligt innan du bestämmer dig för placeringen. Kontrollera till exempel att sängen står precis som du hade tänkt dig innan du sätter upp sängbordet/hyllan. 

Hur ska man placera ett vägghängt sängbord?

Det normala är att man brukar matcha sängbordet med madrassens höjd. Detta för att det ska vara så smidigt som möjligt att nyttja och lägga/ta saker från bordet men det är också det som kommer att se bäst ut rent estetiskt. 

Olika modeller

Det finns såklart ett enormt utbud av olika typer av sängbord, allt från minimalistiska hyllor som kanske rymmer någon bok och telefon på sin höjd till större bjässar som också fungerar som en förvaringsmöbel. Fundera över vad du har för behov av sängbordet innan du börjar leta; vilka förvaringsmöjligheter behöver du? Behöver du ha plats med en lampa på bordet? Behöver du ha lådor? Vilken stil är du ute efter?

Här följer lite inspiration av våra favoriter

F-shelf

F-shelf – Maze

Produktinfo
Denna modell från Maze ser ut som ett F och går att montera stående eller liggande. Den finns också i en spegelvänd version om du vill ha en för andra sidan av sängen. Vi gillar den minimalstiska men ändå spännande formen och att den finns i flera olika material/färger.
Wood Nancy Sängbord

Nancy från Wood

Produktinfo
Stilrent och enkelt sängbord med både hylla och låda. Finns i ljusgrått och svart.
Sängbord Thelma

Thelma från Ellos

Produktinfo
Läckert vägghängt sängbord i metall och glas. Två hyllplan plus en pinne undertill där du kan hänga upp en tidning eller något annat.
Jolin Sängbord Minimalistisk

Jolin från Nordform

Produktinfo
Denna minimalistiska vägghylla i metall finns med en eller två hyllor. Den med två hyllor är 20 cm djup och den med en hylla är bara 15 cm djup. Detta är ett perfekt val för dig som vill komma undan billigt och samtidigt ha ett minimalistisk utseende.
Edgy MAZE Sängbord - Väggfast

Edgy hylla från Maze

Produktinfo
Nätt hylla från Maze med en både praktiskt och intressant design. Finns i flera olika färgkombinationer/materialval.
Mega sidobord vägg

Mega från House Doctor

Produktinfo
Detta minimalistiska vägghängda sidobordet är tillverkat av marmor och ger ett speciellt uttryck. Bordet är relativt litet men det finns gott om plats för en mobil och något mer.

Här hittar du fler sängbord hos olika butiker

Se hela utbudet av sängbord här
Se hela utbudet av sängbord här
Se hela utbudet av sängbord här
Se hela utbudet av sängbord här
Se hela utbudet av sängbord här
Se hela utbudet av sängbord här
Se hela utbudet av sängbord här
Se hela utbudet av sängbord här