Howardfåtöljer

Howardfåtöljens elegans och stilrena design har gjort att den överlevt genom alla trender. I detta fall passar den annars ganska uttjatade klyschan ”trender kommer och går men stil består” faktiskt utmärkt att använda. Howardfåtöljen har nämligen överlevt och frodats i våra hem ända sedan 1800-talet.

Howardfåtöljen – en överlevare

Howardfåtöljens historia

Howardfåtöljen, som vi idag känner till den, kännetecknas av dess modell. Men från början gjordes Howardfåtöljen bara av ett företag och kännetecknades då av märket Howard & Sons. Howard & Sons startade sin första möbelbutik i London 1820. De tillverkade då möbler av hög kvalitet i en helt unik design. Howardfåtöljen tillhörde då den absoluta överklassen och prydde bland annat kungahuset i England. Idag är det dock inte bara Howard & Sons som tillverkar fåtöljen längre. Många andra har tagit efter designen och säljer Howardfåtöljen för en betydligt mer överkomlig summa. Vill man idag köpa en Howardfåtölj kan den kosta upp mot 300 000 kr.

Visar 1–20 av 508 resultat

Elegans när den är som skönast

Förr var det kanske inte på grund av komforten man köpte en Howardfåtölj, de var då nämligen ganska hårda och inte gjorda med fokus på komfort. Idag, när allt fler producenter tillverkar Howardfåtöljen, går den att köpa i en mängd olika tyger och är allt som oftast väldigt skön att sitta i. Det enda alla Howardsoffor idag egentligen har gemensamt är just modellen. Den är oftast ganska bastant med en stor yta att sitta på. Det är en sån där möbel som är perfekt att ha bredvid soffan. En sån där möbel som man kan tänka sig att ens pappa eller farfar gärna sjunker ner i.

Dess ständiga popularitet

Vissa skulle säkert påstå att Howardfåtöljen ökat i popularitet de senaste åren. De kanske har rätt men sanningen är att den alltid varit väldigt populär. Dess enkla och samtidigt eleganta design passar för alla möjliga sorters miljöer. Den passar som komplement till en soffa, i hallen eller varför inte i uterummet. Idag när den görs i allt fler färger och material så är det enkelt att matcha med resten av ens inredning. Den är även väldigt hållbar, både i slitstyrka men också ur ett tidsperspektiv. Den har nämligen överlevt sedan 1800-talet och kommer garanterat fortsätta göra så i många år framöver, vilket gör den till en perfekt möbel för den som tänker långsiktigt med sin inredning.

Vart hittar man denna fåtölj?

De flesta möbelförsäljare säljer idag Howardmöbler, som soffor eller fåtöljer. Vad som kan vara bra att tänka på innan man köper en är att jämföra och göra lite research innan köpbeslut. Det finns flera bra jämförelsesidor där du även kan läsa recensioner om själva möbeln. På så vis försäkrar man sig om att Howardfåtöljen man tänkt köpa faktiskt är av bra kvalitet och har ett rimligt pris.

Filtrera på pris

Klicka på aktiva filter du vill ta bort