Reclinerfåtföljer

Reclinerfåtöljen – här för att stanna

Vad är en reclinerfåtölj? För den som är obekant med engelska begrepp kan det vara svårt att lista ut vad det innebär, men om man vet att det engelska verbet recline betyder ”luta sig bakåt” så kan man troligen lista ut att det är just detta man kan göra i en reclinerfåtölj – bekvämt luta sig tillbaka och i denna viloposition fortsätta att titta på film, lyssna på musik eller bara andas och koppla av. Detta kan uppnås till exempel med hjälp av en spak som justerar ställningen på ryggstöd, nackstöd och eventuellt fotstöd. Denna fantastiska uppfinning har gjort det möjligt för människor att komma upp till en helt ny nivå av komfort.

Ergonomiska fördelar

En sådan fåtölj kan verkligen underlätta om du ofta har ont i exempelvis rygg eller nacke. Bättre komfort minskar spänningar och det blir lättare att koppla av och glädjas åt den stillsamma aktivitet du vill ägna dig åt. Fåtöljen underlättar för dig att sitta på ett ergonomiskt rätt sätt, och utbudet av möjliga positioner gör också att kroppen får möjlighet att ändra ställning när den tröttnat på att vara i ett visst läge för länge.

Att välja rätt typ

Det finns så klart mängder av varianter av reclinerfåtöljer, och de olika funktionerna kan variera. Därför rekommenderas starkt att du provsitter i några fåtöljer innan du väljer ut en, så att du vet på ett ungefär vad du vill ha för typ, kanske rentav vad din kropp har behov av. Någon kanske prioriterar en viss sorts material på tyget – önskas konstläder eller ett mjukare, varmare tyg? Medan en annan hellre vill ha rejäla finesser – önskas fristående fotpall eller ett stöd som sitter fast i fåtöljen? Priserna varierar kraftigt – från den dryga tusenlappen till mer än 20 000 kr – vilket förstås gör att du kan välja och vraka både efter smak och efter plånbok. Färgen spelar så klart också roll – den ska ju matcha resten av hemmet. Vill du ha en stark färgklick i ett i övrigt grått rum eller vill du ha samma färg på alla dina möbler, golv, väggar och tak? Det är du som bestämmer!

Visar 1–20 av 302 resultat

Filtrera på pris

Klicka på aktiva filter du vill ta bort