Sammetsfåtöljer

På grund av dess klassiska känsla är sammet ett material som aldrig går ur tiden. Det är ett tidlöst material som låter en kvalitet och lyxkänsla genomsyra ert hem. Vad kan väl egentligen passa bättre än en möbel gjord i sammet, som en härlig och stilfull fåtölj?
Fåtöljen är en möbel som finns i de allra flesta hem. De kommer i alla möjliga varianter och modeller, men just sammetsfåtöljer går också att variera sig med och lyxa till med i de flesta hem. En sammetsfåtölj har många fördelar framför andra typer av material och om man väljer just en fåtölj i sammet så kommer rummet att få en lyxigare känsla än om man väljer en fåtölj i något annat typ av material.

Storleken kan spela roll

Självklart kommer även dessa fåtöljer i sammet i olika storlekar och modeller, precis som fåtöljer gjorda i andra material. Ofta så finns det en hel uppsjö med olika färger att välja bland när man ska köpa sammetsfåtölj. Grå, lila, djupt grön eller röd är exempel på färger som just nu är väldigt populära bland de som väljer att köpa en sammetsfåtölj. Dessa kommer även i en mängd olika utföranden och storlekar. Har man ett stort rum som ska möbleras, kanske det kan passa bättre med en större modell av sammetsfåtölj som gör att den passar in i rummets pampighet. Mindre modeller av denna typ av fåtölj finns självklart också. Oavsett vilken storlek eller modelltyp man vill ha eller väljer till sitt hem, så kommer man inte att bli besviken.

Visar 1–20 av 145 resultat

Startade sin tillverkning i Italien

För 800 år sedan så började materialet sammet att tillverkas i Italien. Ända sedan dess så har detta ansetts vara ett mycket vackert tyg mestadels på grund av den korta och täta luggen. I tyget kan man även se dess olika skiftningar i färgen när solen och ljuset ligger på, detta ger en extravagant känsla av lyx.

Fördelar

Det finns många fördelar i valet av en sammetsfåtölj. Denna typ av möbel kommer hålla genom generationer och även fortsätta vara fin om man vårdar den ordentligt. Sammetsfåtöljen är enkel att göra ren, man dammsuger den bara helt enkelt med en liten dammsugarborste. På detta vis sliter man minimalt på tyget och sammeten håller sig fin.
Men hur håller man sin sammetsmöbel ren och fin i längden? Alla vet vi ju att det är svårt att inte spilla och fläcka ned sina möbler, särskilt om det finns barn i huset. Många använder sig av ånga för att snygga till stråna på materialet, då det lätt skapas fula mönster och tryckmärken. Med hjälp av ånga kan man få stråna att resa sig igen och jämna till sig.

Tips och trix

Har du råkat få vatten på din sammetsfåtölj? Sammet är ett material som är väldigt känsligt för vatten så var försiktig med att torka med en våt trasa om det skulle spillas vatten på den. Torka istället med ett torrt papper eller trasa för att kunna suga upp vattnet. Vätskan brukar inte sjunka in i tyget direkt så är man bara tillräckligt snabb så kan man hinna suga upp med en trasa innan.
Ett annat tips är att sammet är väldigt känsligt för gnuggande. Skrubba inte tyget för ivrigt om det blir en fläck på, utan försök att gå varsamt fram.
Undvik att placera din fåtölj i direkt solljus eller vid någon typ av värmekälla då det inte är bra för tyget. Står den i direkt sol så kommer tyget att blekas och om man vill att fåtöljen ska hålla så länge som möjligt så bör man tänka på just detta.
Städa din sammetsfåtölj med en roller eller med hjälp av tejp istället för att dammsuga alltför mycket på den. Det skonar tyget mot slitningar.

Filtrera på pris

Klicka på aktiva filter du vill ta bort