Sittpuffar

Sittpuffen är en möbel som sticker ut. Bland ståtliga stolar och stiliga soffor ligger den bara där, helt lealös på golvet. Och det är just det som är charmen med sittpuffen – den andas lekfullhet och total avslappning. Men till skillnad från dess förfader saccosäcken så kommer sittpuffen i många olika storlekar och stilar vilket gör att det enkelt går att hitta en sittpuff som matchar med resten av ens möblemang.

Sittpuffens många användningsområden

Sittpuffen är en genial möbel, inte minst på grund av dess många användningsområden. En sittpuff har nämligen mer användningsområden än vad man vid första anblick kan tro. Den kan användas som en skön fotpall, eller varför inte stapla på varandra och använda som en extra stol. Användningsområdena beror lite på vilken storlek man väljer att köpa. En stor och mjuk sittpuff gör sig bättre att använda som liggmöbel en slapp fredagskväll. Medans en lite mindre och stilfull sittpuff kan användas enbart för designens skull bredvid soffan exempelvis. Sittpuffar fungerar också utmärkt som utfyllnadsmöbel om man känner att man exempelvis har ett hörn som står tomt: då kan man placera några sittpuffar där och plötsligt har platsen förvandlats till en ”lazy corner”.

Visar 1–20 av 1334 resultat

Material och design

Oavsett vad för stil man är ute efter när man ska köpa sittpuff, så går det garanterad att hitta. Sittpuffar kommer i alla olika sorters material: sammet, skinn, läder eller nylon är bara några exempel. Den kommer också i lite olika fyllnader; vissa är hårda, vissa är mjuka. När man ska bestämma fyllnad så beror det helt på sittpuffens syfte. Den lite mjukare är utmärkt att köpa i flertal och ha bredvid soffan som liggmöbel. De lite hårdare passar bättre som fotstöd eller att placera på varandra och använda som stol. Oavsett om du är ute efter skandinavisk minimalism eller fransk rokoko så är det enkelt att hitta sittpuffar som smälter in med resten av ens inredning och möblemang.

Alltid bra att ha

Sittpuffar är en perfekt möbel att ha, då den är enkel att flytta och plocka fram vid behov. Kanske är det just detta som gjort att den på senare tid blivit allt mer populär i hushållen. Oavsett så har den i alla fall tagit möblemang med storm och fått oss att tänka om vad en möbel kan vara. Sittpuffen har inget riktigt klart syfte, den är fri att använda precis som man själv vill. Vill man att den ska skänka rummet en avslappnad känsla och lekfullhet så kan den göra det. Vill man att den ska skänka stilrenhet och signalera elegans, så kan den göra detta också. Sittpuffens många stilar och storlekar har gjort den till en perfekt utfyllnadsmöbel.

Filtrera på pris

Klicka på aktiva filter du vill ta bort