Skinnfåtöljer

Det finns mycket fördelar med att skaffa sig en fåtölj i skinn istället för en som är gjord av tyg. Det finns en del nackdelar också, men som med allting annat så får man se till att väga sina för och nackdelar mot varandra, innan man bestämmer sig för vilken typ av fåtölj som man vill köpa. Det handlar i slutändan om vad man själv gillar men om man vill lära sig mer konkret om de olika typerna av fåtöljer så gör man bäst i att läsa på om de olika som finns på marknaden. Vad är det som gör en fåtölj i skinn så speciell och vad utmärker en sådan?

Fördelen med skinnfåtölj

Trenden med möbler överlag som är gjorda i skinn har ökat markant de sista åren. Årtionden innan dess så har den trenden vandrat lite upp och ner genom åren. Innan man bestämmer sig för att skaffa sig en möbel eller då en fåtölj i detta materialet så bör man först fundera över dess för och nackdelar. Den allra största fördelen med just den här typen av material är att skinn är väldigt lätt att städa. Det går enkelt att få bort smuts bara genom att torka av med en trasa. Om man har småbarn i familjen som ofta spiller eller kladdar så är ju en fåtölj i skinn ett utmärkt val på grund av att den är så lättstädad. Det blir heller inga fläckar som stannar kvar på materialet vilket är väldigt positivt. Skinnfåtöljen är en klassisk möbel med dess material, som passar in i de flesta olika typer av inredning. Den är en stor investering då skinn ofta kostar lite mer än de i andra typer av material.

Visar 1–20 av 649 resultat

Nackdelar med en fåtölj i skinn

Det finns så klart även en del nackdelar med denna typ av material, men de är inte lika många som fördelarna skulle man kunna påstå. Den största nackdelen som många ska hålla med om, är att skinn ofta blir kallt att sitta på om vintern och väldigt klibbigt om sommaren. Har man husdjur i hemmet så är kanske inte en fåtölj i skinn det självklara valet, på grund av att denna typen av material skadas lätt av djurens klor. Blir det repor i skinnet från hunden eller katten till exempel, så är det lättare för fukt och annat smuts att tränga in och skada fåtöljen ännu mer. Den ser fort sliten ut om man har ett djur som river på den om dagarna.

Priset för en skinnfåtölj

Man får vad man betalar för här verkligen. Väljer man att köpa en fåtölj i skinn så har man denna kvar under många år framöver, det är verkligen en investering. Sköter man om den på rätt vis och inte låter några djur vara i eller på den, så kommer den att hålla en lång tid.
Priset för en skinnfåtölj är självklart lite dyrare än om man väljer en fåtölj i en annan typ av material. Men det är helt klart värt det om man gillar möbler i skinn, eftersom att de har en lång livslängd vid god skötsel.

Olika typer av skinn

Självklart så finns det olika typer av detta material. Man kan välja på att köpa sig en fåtölj i äkta skinn om man tycker om den typen av material. Men för den som vill ha skinn känslan men ändå inte är ute efter den äkta varan så att säga, så finns det olika sorter av fuskskinn eller konstläder. Det är inte alla som gillar den äkta varan och då är det ju toppen att det finns flera olika typer att välja bland.
En typ av material som ofta används i tillverkningen av skinnfåtöljer är så kallad belagd väv. Denna typ av material har utvecklats särskilt för att likna den äkta varan så mycket som möjligt. Den är billigare i pris än det äkta lädret men påminner starkt om originalet och kommer även den att hålla i många år framöver på grund av dess slitstarka material.

Filtrera på pris

Klicka på aktiva filter du vill ta bort