Vitrinskåp

Vitrinskåpet har fått sitt namn från det franska ordet vitrine som betyder glas. Det som utmärker ett vitrinskåp är nämligen de glasförsedda dörrarna som visar upp skåpets innehåll. Vitrinskåp har en given plats i många hem. Det är där man kan förvara sitt finporslin, sina älskade samlingar, ärvda minnessaker eller varför inte sina konstföremål. Man kan lätt tänka att här är det innehållet som räknas mest, men precis som rätt tavelram lyfter fram själva motivet så kan ett omsorgsfullt valt vitrinskåp lyfta fram ens klenoder på bästa sätt. Och kanske blir man så nöjd med sitt vitrinskåp att dess innehåll kommer i andra hand?

Varför ska man köpa ett vitrinskåp?

Vitrinskåpet är en klassisk och praktisk förvaringsmöbel där man kan visa upp sina skatter samtidigt som de skyddas mot damm och smuts. Det finns modeller med stora glaspartier som verkligen lyfter fram innehållet men det finns också varianter som kombinerar glasdörrarna med täckta skåpsluckor och lådor för fler förvaringsmöjligheter. Eftersom vitrinskåp finns i många olika storlekar kan man till exempel hitta ett väldigt stort skåp som kan tjänstgöra som komplett förvaringsmöbel längs med en hel vägg. Samtidigt kan man också hitta små vitrinskåp som passar in i ett mindre utrymme eller som bäst lyfter fram en mindre samling av föremål.

Läs mer om vitrinskåp

Visar 1–20 av 595 resultat

Vilket skåp ska man välja?

Utgår man från en särskild önskad funktion kanske man börjar med att titta efter en särskild storlek eller utgår ifrån hur bra skåpet är på att visa upp saker. Är det istället själva möbeln som är i fokus kanske man istället börjar med att fundera kring hur den ska se ut rent stilmässigt.

Utbudet av vitrinskåp är väldigt stort och det är lätt att bli överväldigad. Det finns skåp i alla möjliga stilar och material. En del skåp ger associationer till gångna tiders snickeriarbeten medan andra är minimalistiska och nyskapande i sin utformning. Romantiskt, vitt och feminint samsas med kantigt, svart och högblankt. Mer unikt och med en utpräglad stil eller mer neutralt och tidlöst.

Oavsett vilken stil som tilltalar en går det att hitta ett skåp som passar in med ens befintliga möblemang eftersom skåpen kommer i så många olika färger och material. Träslag av olika sorter är väldigt vanligt. Valnöt, ek och akacia för att nämna några exempel. Behandlat trä är också väldigt vanligt, men det går även att hitta vitrinskåp i andra material som till exempel metall eller med inslag av betong.

De flesta vitrinskåp står stadigt själva men det finns även vitrinskåp som är vägghängda om det är något som skulle passa ens behov bättre.

Slutligen kan man också ställa sig frågan om ens nya skåp ska komma med eller utan inbyggd belysning.

Filtrera på pris

Klicka på aktiva filter du vill ta bort