CH20 – Elbow Chair av Hans Wegner

Hans Wegner som skapade många klassiker; inte minst Y-stolen/Wishbone Chair/CH24 (kärt barn har många namn) designade även CH20. Detta gjorde han redan 1956, men sedan dröjde det ända till 2005 innan den väl började tillverkas. Den tillverkas av Carl Hansen, precis som Y-stolen och många andra klassiska designstolar. 

Storlek & användning

CH20 är en perfekt matsalsalsstol som är lite nättare än Y-stolen, men den passar också utmärkt som solitär, till exempel som en mycket läcker skrivbordsstol. CH20 är också stapelbar vilket gör den mycket praktiskt att förvara. Den är med sin höjd på 73 cm ganska nätt i sin framtoning. Med dess stoppade sits och rundade ryggstöd är den väldigt bekväm. 

Den passar till de flesta matsalsbord men vill man göra en “perfect match” kan du spana in Carl Hansens bord: CH327, CH318 eller CH388. 

Bredd54 cm
Djup44 cm
Höjd71,5 cm
Sitthöjd46 cm

Varianter

CH20 finns i både ek och bok och med flera olika sitsar; tyg eller läder. Det går att få den klarlackad, tvålad, oljad, vitoljad eller svartlackad. Detta i kombination med de olika materialen på sitsen gör att det blir närmast ett oändligt antal möjliga kombinationer. 

Pris

Priset varierar beroende på träslag, behandling och material på sittdynan. Normalt pris är från cirka 8000 upp till över 12 000 kronor beroende på kombination. 

Här kan du beställa/köpa CH20

Nordiska Galleriet brukar ha en del kombinationer av CH20 i lager
Svenssons säljer alla CH20-varianter men är ofta beställningsvara