Kategorier
Artiklar

Alternativ till den klassiska STRING-hyllan

Stringhyllan är en svensk klassiker. Det var i slutet av 40-talet som Nisse och Kajsa Strinning var med i en tävling och det som sedan blev String-hyllan blev det vinnande bidraget. Hyllan blev en försäljningssuccé när de kom 1955, långt in på 1960-talet. Den har med åren utvecklats till ett modulkoncept som gör att man i stort sett kan skapa vilken sorts förvaring som helst av de olika delarna.

Den vanligaste formen är i enkelt bokhylleutförande i tre hyllplan. Denna kallas idag String Pocket och finns i en rad olika utföranden. Man kan också kombinera flera String Pocket till en större förvaringsmöbel.

Är du ute efter en String Pocket rekommenderar vi att du kikar in på Nordic Nest som har bra priser. [länk]

Vill du bygga en större förvaringsmöbel med fler delar från STRING-serien rekommenderar vi ett besök på Åhlens webb här.

Alternativa hyllor som liknar Stringhyllan

Det som utmärker String-hyllan är dess enkla, stilrena men funktionella design med metallgavlar kombinerat med hyllplan som man kan justera i höjdled. Vi har letat upp några liknande varianter som ofta är billigare än original-string-hyllan. Men de kan också ha ett litet annat utförande som kan passa dig som är ute efter något klassiskt men som inte vill ha just String-modellen. 

Dessa alternativ som vi presenterar är inte kopior av String-hyllan utan mer samma känsla och uttryck.

Shelf 3 hyllplan – Homeroom

Med en liknande konstruktion som String Pocket men med fasta hyllplansplatser och en korslagd design på gavelsidorna. Kostar knappt hälften av vad en String Pocket kostar. Finns även i vit. 

Hylla Bella – Homeroom

För dig som vill ha en lite mindre hylla och nöjer dig med två hyllplan. Svarta metallgavlar kombinerat med två vita hyllplan. Modern enkel design som passar i de flesta hem.

Vägghylla Rutis – Trendrum

Modern vägghylla med metallgavlar. Finns i flera olika storlekar (2 eller 3 hyllplan) och i svart eller vitt utförande. Mycket prisvärd. 

Vägghylla Cleo – Åhlens

Stilren vägghylla med tre hyllplan. Finns i flera olika färger och storlekar. Inte lika justerbar som många andra Stringliknande hyllor men stilren och modern. Extra plus att den tål hela 8 kg per hyllplan. 

Hylla Bella Kombination – Homeroom

Ovan nämnda hylla i en spännande kombination som kan göra vilken vägg som helst lite mer spännande. Fyll den med böcker och annan dekoration för att få en tidlös och modern väggförvaring.

Bloomingville Vägghylla North – Svart eller Vit – Reforma

Bygger på samma enkla design som Stringhyllan. Denna är från danska Bloomingville och passar perfekt in i vilket skandinaviskt hem som helst. Hyllplanen är justerbara i valfri höjd. Finns i vitt och svart. 

Ester Vägghylla – Trendrum

Trendig retrodesign som osar 60-tal blandat med lite modernism. Här kan du enkelt justera höjden på hyllplanen efter eget tycke. Kombinera flera för en snygg förvaringsvägg. Finns i vit, svart, turkos, gul & marmor. 

Maze Hyllsystem Pythagoras Play – Åhlens

Bygg hyllor precis hur du vill med detta modulära system från Maze. Säljs i tvåpack som innehåller fyra konsoler och två hyllplan. Bara fantasin sätter gränsen på hur du kombinerar dessa. Ger ett modernt och stilsäkert intryck. 

Axelina Vägghylla – Furniturebox

Denna är snarlik String i sitt utförande. 

https://www.furniturebox.se/inomhus/forvaring/hyllor/axelina-vagghylla-3-hyllor-ek-p597625

Madam Stoltz – Vägghylla – Reforma

Antik mässing och rustika hyllplan gör att denna sticker ut från mängden. Hyllplanen är enkla att justera och denna passar lika bra i köket som i vardagsrummet eller hallen. 

Alice & Fox Vägghylla 120cm – Jollyroom

Som två String pocket bredvid varandra är denna i storlek. Med hela 120 cm bredd och två hyllplan i en läcker stilren modern design. Passar lika bra i barnrummet som i vardagsrummet. 

Lina Vägghylla – Trendrum

Trendig vägghylla med fasta hyllplan. Finn i vitt och svart.

Hittade du någon som faller dig i smaken? Kom du fram till att du trots allt vill ha en Stringhylla ”original”?

Hos Nordic Nest och Åhlens hittar du String original till bra priser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *