Kategorier
Köpguider

Barnsängar med bilar & fordon

När det är dags för barnet att byta från spjälsäng (om barnet sovit i en sådan tidigare) är det viktigt att man skapar en säker och mysig sängplats. Kanske har barnet egna önskemål om sin nya säng? Övergången till en ny säng eller kanske till och med ett eget rum kan bli lättare om barnet är med på noterna. Är barnet intresserad av bilar? Självklart finns det sängar som ser ut på bilar på ett eller annat sätt; allt från enklare illustrationer på sängkanten till sängar som faktiskt är utformade likt en riktig bil. Det finns ett stort utbud i både färger, utförande och storlekar. 

Låta barnet bestämma vilken bilsäng?

Ska barnet vara med att bestämma sin framtida säng eller ska det bli en överraskning? Du som förälder har kanske vissa krav på sängen, till exempel storleken och färgen. Det finns bilsängar i juniorsängstorlekar (som brukar vara 160 x 70 cm) men också för fullstorleksmadrasser eller resårbottnar på 200 x 90 cm. Självklart finns det för- och nackdelar med båda; en mindre säng tar såklart mindre plats i rummen och kan vara mer ombonad men en större säng gör det lättare för en vuxen att också få plats. 

Ska barnet få bestämma en bilsäng har vi några tips. Välj ut en handfull bilsängar som passar de krav som ni vuxna har, till exempel storlek, prisklass och färger som passar in i barnrummet. Fråga sedan barnet vilken av dessa sängar hen skulle vilja ha. Detta underlättar för både er vuxna och barnet får inte ett oändligt antal sängar att välja mellan och man slipper en eventuell konflikt.

Butiker med ett stort urval bilsängar

Vi har samlat bilsängar från flera butiker taggade med bilsängar, se här. Men vi har också skapat en lista med länkar nedan där vi länkar direkt till butikens utbud av bilsängar för barn. 

Utbudet av bilsängar

Den vanligaste typen av barnsängar med biltema är såklart racerbilar, inte sällan superracerbilar. Eller vad sägs om denna Lamborghini-säng med fantastiska detaljer som alla biltokiga barn kommer att älska! Att den är i fullstorlek (90 x 200cm) tycker vi är ett stort plus!

Sängar med andra fordon

Förutom bilsängar finns det givetvis sängar som ser ut som andra populära fordon. Här går vi igenom några favoriter:

Brandbil – barnsäng som ser ut som en brandbil

Det finns många olika typer av barnsängar som ser ut som brandbilar. Inom denna kategorin finns det även häftiga våningssängar som ser ut som brandbilar. Vill man ha en säng med brandbilstema men möjlighet att få bort själva brandbilstemat kan vi rekommendera Miniloftsängen från Vipack som säljs hos Litenleker. Denna loftsäng har en koja under med ett tyg som ser ut som en brandbil; när du tröttnar på brandbilen är det bara att byta ut mot ett annat tyg eller inget alls, något som eventuellt kan förlänga livslängden för lite större barn. Att den har en rutschkana är såklart ett stort plus också!

https://www.litenleker.se/vipack/miniloftsang-vit-med-gardin-och-rutschkana-brandbil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *