Kategorier
Köpguider

Den trendiga ekologiska solstolen av träribbor

Kärt barn har många namn och denna enkla men snygga solstolen/vilstolen har fått flera namn, Ribbon heter varianten Brafab tillverkar och den kallas också för EcoChair eller den ekologiska solstolen. Den är helt igenom ekologisk då den är tillverkad av björk och hamparep. 

Den har en finurlig design som är uppbyggd av träribbor som sedan är ihopknutna med hamparep. Det går med hjälp av repet att justera stolens läge i två olika sittställningar. Det går också att fälla ihop stolen vilket gör den lätt att förvara under vintern. Den är byggd för att klara av att stå utomhus under sommaren. Du bör dock olja in den en gång per år för att den ska hålla sig fin och behålla sitt naturliga skydd. 

Denna solstol passar utmärkt på de flesta uteplatser, varför inte bredvid en pool eller på ett trädäck?

Flera olika färger/utföranden

Denna stol finns i flera olika färger och varianter. Förutom i naturträ så finns den betsad i brunt, svart, vitt eller grått. Matcha med eventuellt trädäck eller välj en passande färg.

Tillbehör till Ribbon / Ecochair

Det finns en passande nackkudde som också givetvis är helt ekologisk att köpa till. Vill man komplettera med en fotpall så finns även sådana att köpa i en matchande stil. 

Ribbon / Ecochair till bästa pris?

Vi har sammanställt priser på Ribbon / Ecochair från flera olika butiker, här nedan har vi länkar till respektive butik och möbel.

Trendrum

trendrum-calcutta-stol-viot
Vit

Calcutta Stol (vit)

Produktinfo
Vit version av ribbstolen, här kallad ”Calcutta”. Säljs i pack om minst 2.

Hulténs

Har Ribbon-versionen tillverkad av Brafab i olika färger, har även pall och tillhörande kudde. Pris på stolen från cirka 1600 kr.

SoffaDirekt

Har Ribbon i natur, grå, vit och svart. Från cirka 1600 kr. Säljer även fotpallen och nackkudden.

Bygga din egen Ribbon/Ecochair solstol

Då konstruktionen är relativt enkel , ja det finns inte ens några skruvar eller spikar i denna så kan man såklart bygga en egen. Det du ska söka på om du är ute efter en ritning är “Kentucky Stick Chair” som är det namn som används på engelska. 

Här är video när man bygger en Kentucky Stick Chair

Ritning på Kentucky Stick Chair – solstol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *