Kategorier
Köpguider

Liten soffa – Köpguide och tips för små soffor

Är du ute efter en liten soffa? Här rekommenderar vi några soffor som vi gillar och ger dessutom lite tips på vad du kan tänka på när du ska köpa en liten soffa. Vi har i denna artikel avgränsat oss till soffor som är kortare än 180 centimeter, som vi då tycker är en liten soffa.


Liten soffa WOOD
Lyx i litet format

Soffa WOOD – Gul

”En sammetsdröm i litet format (110 cm)
+ Finns i tre färger (Okra, Grön & Fenix)
+ 110 cm lång
+ Härlig sammetsklädsel
Produktinfo
Denna härliga lilla soffa i sammetstyg gör sig väl i de flesta rum. Med sin nätta storlek med en längd på bara 110 cm och 70 cm djup är den mycket lättplacerad.
Liten soffa, 2-sits Bolazno soffa direkt
Stilren 2-sitsare

Bolanzo 2-sits

”Denna strama, snygga soffan passar i de flesta miljöer
+ Hög kvalité
+ Stilrena ben i metall
+ Klädsel av polyester & läder
+ Finns i beige och brun
Produktinfo
Stilfull soffa tillverkad av en blandning av läder (35% och polyester (65%). Den är mellanmjuk och fjädring med nozagfjädrar. Stommen är av massivt trä och plywood. Soffans totalbredd är 173 cm och sittbredden är 130 cm. En lättplacerad liten soffa med en stilren design till ett konkurrenskraftigt pris.
Liten soffa Snäckan
Stick ut med sammet & färg!

Snäckan 2-sits i sammet

”Sätt en personlig prägel
+ Härlig turkos färg i velvet/sammet
+ Ben av mässing är pricken över i
+ Stoppning med kallskum och zigzag-fjädrar
+ Finns i flera färger
Produktinfo
Denna unika soffa i snäckform blir en härlig detalj i ditt hem! Den är sammetslen med ”velvet-tyg” och är med sin bredd på 143 centimeter lättmöblerad. ”Snäckan-soffan” finns i flera färger och även i 3-sits-utförande och fåtölj. Sätt en högst personlig touch på ditt hem!
Liten soffa modern retro Gretna
Retromodern lyx

Gretna 2-sits

”Välj mellan hundratals färger
+ Gör den personlig, välj färg på tyg & ben
+ Finns i fåtölj och 3-sitsutförande
+ Kvalité till bra pris
Produktinfo
Denna härliga retrodoftande soffan med mjuka former gör sig utmärkt i ett mindre rum. Du kan välja mellan en mängd ben och tyger (hundratals färger och material!) för att skapa en helt personlig soffa som du antagligen blir helt unik om att ha!

En liten soffa ger ett rymligt rum

Det är långt ifrån alla hem där det passar med en stor och djup soffa. I det mindre rummet eller mindre lägenheten kan förutsättningarna variera. Vi har valt att koncentrera oss på 2-sits-soffar här. De är oftast upp till cirka 180 centimeter långa men det finns såklart även en stor variation här. Tänk på att sådant som inte tar ”plats” men som ändå påverkar hur rymligt ditt rum upplevs storleken kan vara hur höga armstöd soffan har och hur hög rygg den har. Ska soffan placeras mitt i ett mindre rum så kommer rummet upplevas mycket större om soffan har en låg rygg och låga armstöd.

Mät ordentligt innan du beställer

Om du är ute efter en liten soffa så är utrymmet antagligen begränsat. Därför gäller det att mäta noggrant innan du börjar titta runt på sofforna. Har du svårt att visualisera hur stor soffan kommer bli i ditt rum kan du till exempel tejpa upp med maskeringstejp på golvet för att få en idé om hur mycket plats soffan kommer att ta. Tänk på att soffors djup kan variera mycket.

Liten soffa till barnrummet

Är det soffan till ett barnrum finns det såklart ett urval av barnsoffor som är små och nätta. Men vill man att soffan ska komma till nytta även om ett par år kan det vara värt att köpa en mindre ”vuxensoffa”.

Butiker med små soffor

2-sits-soffor hos Soffa Direkt
Små soffor hos Homeroom
2-sits-soffor hos Trendrum
2- och 3-sits-soffor hos ILVA

Frågor och svar om små soffor

Vad kostar en liten soffa?

Priset varierar givetvis, men de främsta faktorerna som spelar in är tyget, stoppningen och stommen. Du får ofta vad du betalar för.

Hur stor är en liten soffa?

Vi har valt att begränsa oss till 2-sitssoffor med en maxlängd på 180 cm. Det finns dock betydligt mindre soffor, till exempel 120 cm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *