Kategorier
Köpguider

Snygga stolar med repsits

Stolar med flätade sitsar av rep eller något form av naturmaterial har under den senaste tiden fått sig ett rejält uppsving. Men de är inte på något sätt ett nytt fenomen. På den klassiska ”Wishbone”-chair, CH-24 som började tillverkas i början av 1950-talet har till exempel den klassiska sitsen. Den tillverkas än idag och är en designklassiker som säkert kommer stå sig lika länge till. Men det finns också många andra snygga stolar, både liknande och annorlunda som också har repsitsar. Här kommer vi att presentera ett urval som vi gillar, hoppas att du hittar någon favorit!

HomeRoom

NATTAVAARA stol

”Tillverkad av massiv alm. Finns i flera färgkombinationer.
Produktinfo
Denna härliga modern men också tidlösa karmstolen ger ett nätt intryck samtidigt som den är väldigt bekväm. Finns träfärgad, svart/natur och valnötsfinish. Natur är ytbehandlade med lack. Vitsåpad alm med ljus och svart sits har såpad yta utan lack.
Trendrum

Nemo karmstol

”Påminner mycket om klassiska CH-24 fast till fyndpris!
Produktinfo
Nemo karmstol i naturfärgad stomme av massiv bok och med naturfärgad repsits. Klassisk matstol som även passar till de moderna borden. Väldigt lik den klassiska Wishbone-chair, CH-24 men du får 6 stycken till priset av 1!
Trendrum

Bridge matstol

”Vit metall & natur-repsits i harmoni
Produktinfo
En nätt och läcker matstol tillverkad i vit metall i kombination med repsits i naturfärg. Passar till de flesta matbord och tar inte så mycket plats. Säljs i set om minst 2.
HomeRoom

Vikdalen

”Nätt stol i härlig retrokänsla!
Produktinfo
Stol av alm med sits av papperssnöre. En bekväm där kombination av papperssnöre och robust alm blir en vacker kontrast och ger en bra sittkomfort. Finns i natur och svart (med natursits). Härlig retrokänsla på denna!
HomeRoom

Dagny

”Stram och snygg
Produktinfo
Dessa stolar säljs i 2-pack. De är tillverkade av björk i skandinavisk stil med sits av flätat, vaxat pappersrep. Finns i flera färgkombinationer, däribland Svart/svart, Svart/natur, Vitbetsad samt valnöt. En riktig allroundstol som passar överallt!
Åhléns

Stol Alma

”Stilren allround!
Produktinfo
Denna härliga allround-stol finns i natur eller svart/natur. Mycket nätt och stilren, dessutom till ett riktigt bra pris!

Repsits, både snygg och skön!

Repsitsar är ofta tvinnade av något form av naturmaterial. På den klassiska CH-24 är det vaxat papperssnöre. Tack vare de tätt tvinnande snörena blir det en naturlig svikt som gör att de känns bekväma och mjuka att sitta i. Du blir inte heller lika varm som på en traditionell stol av t.ex. massivt trä.

Tvätta & rengöra en repsits, går det?

Ja! Men var försiktig. De flesta repsitsar som är tillverkade av papperssnöre är vaxade för att få en yta som håller bättre mot väta och smuts. Man bör inte väta ner sitsen onödigt ofta då det sliter på sikt. Undvik att tappa/spilla starkt färgade livsmedel eller drycker (rödvin!) då det finns en risk att du får fläckar som blir svåra att få bort.

Går det att byta ut en repsits?

Ja! Gör det själv eller lämna in den till en möbelrenoverare.

Vad menas med repsits?

Det betyder att solsitsen är tillverkad av ofta flätade rep

Varför ska man satsa på en stol med repsits?

Förutom det uppenbara att de är snygga så är de också ofta väldigt bekväma att sitta på

Hur tvättar man en repsits på en stol?

Om du spiller, torka upp så mycket som möjligt med en mjuk trasa. Undvik att gnugga. Badda försiktigt tills fläcken försvinner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *