Kategorier
Köpguider

Vikvägg som rumsavdelare

En vikvägg är ett enkelt och billigt sätt att snabbt förändra ett rum. Det kan vara för att skapa avskildhet, dölja något eller bara som dekoration. Då de är enkla att vika ihop och därmed platta att förvara så behöver inte vikväggen alltid stå framme. Ibland används vikvägg för att beskriva ytterväggar på till exempel ett uterum, det vi behandlar här är alltså vikväggar som också ibland kallas skärmväggar.

Vad används en vikvägg till?

Det finns såklart en mängd olika användningsområden, men här kommer ett litet urval så du kan få lite inspiration.

  • Dölj kontorsplatsen/skrivbordet när det inte används eller dela av arbetshörnan från resten av rummet på ett snyggt sätt.
  • Använd skärmväggen till att dela av ditt sovalkov eller säng i den lilla lägenheten.
  • Stort rum? – Dela av det med en skärmvägg eller varför inte bara skapa en liten mysig läshörna?
  • Använd skärmväggen som dekoration, det finns en mängd olika dekorativa skärmväggar att välja mellan.
  • Gäst på besök som ska sova över? Skapa ett mysigt gästrum i en del av ditt vardagsrum med en vikvägg.

Vikväggar med ett modernt utseende

Något som blivit allt mer populärt är glasväggar. De tar inte bort ljuset men skapar samtidigt ”rum i rummet”. Varför inte använda denna i den lilla lägenheten för att göra en tydlig avgränsning till sängen eller sovalkovet? Eller skapa en liten oas i uterummet?

Denna vikvägg i tre delar har en industriell känsla och är tillverkad av härdat glas och metall.

Japanska vikväggar

När du tänker japanska vikväggar/skärmväggar tänker du säkert på rispapper; det gör vi också. En fördel med rispapper är att det släpper igenom ljus men samtidigt fungerar för avskildhet.

Denna modell med rispapper klädd på massiv träram finns i både svart och natur-utförande samt i olika storlekar, 3 till 6 paneler beroende på ditt behov.

En annan favorit är denna från Furniturebox som är i 3 paneler och med en textil som liknar rispapper.

Skärmväggar i rotting

Rotting har blivit omåttligt populärt senaste tiden och det är inte svårt att förstå. En lagom dos rotting gör sig väldigt bra i vilket hem som helst.

Denna vikvägg/skärmvägg i rotting och väv med de små fina detaljerna är en av våra favoriter. Klassisk och modern på samtidigt.

Vikväggar med målningar eller foton

Vill du att din skärmvägg/vikvägg verkligen ska sätta färg på ditt rum kan du välja en med en stor målning eller ett stort foto på. Det finns hundratals olika att välja mellan, allt från växter och naturbilder till abstrakt målning och graffitti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *